hirdetés

2018.07.13. 08:00

Bérfőzői nagyüzem az Árpád Pálinkánál

A versenyzés helyett még inkább a vásárlók, főzetők kiszolgálását, az az új termékeket helyezik előtérbe.

Nyemcsok László

Ifj. Nagy Árpád, a békéscsabai-mezőmegyeri Árpád Pálinka főzőmestere elmondta, a szilva a zászlóspálinkájuk, legyen szó lakossági bér- vagy kereskedelmi főzésről. Már kékül a lepotica, két héttel előrébb jött az érése, így jövő héttől a saját gyümölcsösükben is szüretelik. Közben fogadják a bérfőzetőket, akik közül nagyon sok a visszatérő, mert elégedettek az itt készült nedűvel.

– A hagyományos kisüsti technológia mellett a bérfőzetők közül is egyre többen választják a modernebbet, az oszloposat – hangsúlyozta. – Szerintük ezzel a módszerrel illatosabb, ízletesebb italok készíthetők. Nemrégiben egy újabb oszlopos berendezést állítottunk üzembe, növelve a kapacitásunkat. Ezáltal gyorsabban, hatékonyabban tudjuk teljesíteni az igényeket, hamarabb juthatnak nedűjükhöz a főzetők.

 

Ifj. Nagy Árpád az oszlopos berendezésnél a pálinka fokolását végzi /Fotó: Lehoczky Péter/

Ifj. Nagy Árpád kitért arra, felnőtt egy új generáció, mely még inkább a minőségi pálinkát helyezi előtérbe.

– Tanácsot kérnek tőlünk, enzimeket, élesztőket, tápanyagokat használnak a cefre erjesztésénél – ecsetelte. – Így korrektebb, hibamentesebb, gyümölcsösebb, jobb kihozatalú pálinkákhoz jutnak. Ha igénylik, magozzuk, cefrézzük a gyümölcseiket vagy beszállítjuk a cefrét a főzdénkbe. A közösségi oldalakon – Facebook, Instagram –száz kérdésből álló pálinkás kérdésekre adunk választ, mit, miért érdemes megtenni az italunkért, hogy a legjobb legyen.

Az Árpád Pálinkát kétszer választották meg az ország legjobb főzdéjének, az ország pálinkája lett a piros vilmosuk, ez az ital a megye legjobb pálinkája címet is elnyerte, hasonlóan a lepotica szilvához.

– Rengeteg energiát fektettünk a versenyzésbe, ezentúl viszont még inkább a vásárlók kiszolgálására, az innovációra, az új termékek előállítására, megjelenítésére helyezzük hangsúlyt – emelte ki a főzőmester. – Ősztől ismét új termékcsaláddal jelentkezünk, de addig is minden elérhető, ami Árpád Pálinka.

Az Árpád-pálinka elérhetőségei: Békéscsaba, Kisrét 92/2. (mezőmegyeri út), telefon 66/325-859, 30/998-4032. E-mail: [email protected], honlap: www.arpadpalinka.hu. Web-shop: https://shop.arpadpalinka.hu„ target=”_blank„ ” rel=„nofollow”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában