hirdetés

2018.01.25. 21:06

Az Árpád Pálinka jó hírét viszi a városnak

A pálinkamese  úgy kezdődött, hogy egyszer volt egy bérfőzde Békéscsabán, a mezőmegyeri úton. Apuka és anyuka, Nagy Árpád és felesége főzőmesterként üzemeltette a létesítményt. Aztán nőttek a gyerekek, Árpád és Mónika, és belecsöppentek a pálinkakészítés világába. Az ifjabb Nagy Árpád 20 éve, testvére, Mónika 10 esztendeje.

Kitalálták, hogy a lakossági bérfőzés mellett kereskedelmi célra is készítenek italokat. Ha pedig már előállították, meg is mérették nedűiket versenyeken. Először kicsit bátortalanul, bízva abban, hátha nyernek egy érmet. Aztán remélve azt, hogy fényesebb lehet az az érem. Mára eljutottak oda, hogy kétszer választották meg az Árpád Pálinkát az ország legjobb főzdéjének, az ország pálinkája lett a piros vilmosuk, ez az ital a megye legjobb pálinkája címet is elnyerte, hasonlóan a lepotica szilvához.

És ha lepotica szilva, ebben különösen erősek. A pálinkatanya kertjében ott a sok szép szilvafa, amit értő kezekkel gondoznak, hogy minőségi gyümölcs teremjen. Mert minőségi pálinkát csak minőségi gyümölcsből lehet készíteni. Ez kiderült a minap a Miskolctól 20 kilométerre lévő Ongán is, Közép-Kelet-Európa legnagyobb pálinka- és párlatversenyén.

A Quintessence-t kilencedik alkalommal rendezték meg a minap, és rekordszámú, 1700-nál több nevezés érkezett. A kereskedelmi főzdék mellett otthon pálinkát előállítók és bérfőzetők is beküldték mintáikat. A nemzetközi verseny abszolút győztese a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka lett. Az általuk nevezett 28 tétel mindegyikét éremmel díjazták, öt champion-díjjal, tizenegy arany-, tizenkét ezüst- és öt bronzéremmel tértek haza. A champion-díjas pálinkáikat illik felsorolni: lepotica szilva, érlelt szilva, sajmeggy, kökény és duplaágyas körte.

– A legnagyobb öröm, hogy csabaiként jó hírét vihetjük ennek a nemes italnak szerte az országban, és ma már a határokon túl is – hangsúlyozta Mónika, aki a kereskedelemért, és Árpád, aki a főzésért felelős a testvéri munkamegosztásban. Abban is különlegesek, hogy ilyen fiatalon a pálinka-előállítást, – népszerűsítést választották. A pálinkamese is arról szól, hogy a legfiatalabbak jutnak a legmesszebbre, de nem felejtik el, hogy honnan kapták a tudást, az indíttatást.

– Rengeteg energiát fektettünk bele a versenyzésbe, ezentúl viszont még inkább a vásárlók kiszolgálására, az innovációra, az új termékek előállítására, megjelenítésére helyezzük hangsúlyt – mondta Mónika és Árpád. Hozzátették, egy olyan örökséget vettek át szüleiktől, melynek legjobb tudásuk szerint akarnak megfelelni a továbbiakban is.

Az Árpád-pálinka elérhetőségei: Békéscsaba, Kisrét 92/2. (mezőmegyeri út), telefon 66/325-859, 30/998-403 2. E-mail: [email protected], honlap: www.arpadpalinka.hu. Web-shop: https://shop.arpadpalinka.hu„ target=”_blank„

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában