eseménysorozat

2018.07.02. 17:28

A város színes kultúráját mutatja meg a Gyulai Nyár

Két hónapon át, három helyszínen közel 60 eseménnyel várják az érdeklődőket a Gyulai Nyár ingyenes rendezvényei – jelentette be a sorozattal kapcsolatos hétfői sajtótájékoztatón Fábián Tamás, az Erkel Ferenc Kulturális Nonprofit Kft. kommunikációs vezetője és Kiss János, a cég rendezvényszervezési csoportvezetője.

P. G.

Kiss János elmondta, a programok egyik legfőbb célja, hogy egységesen, helyszíni és műfaji tematika szerint mutassák be Gyula kultúráját.

– A programok a vendégek igényeihez alkalmazkodva legtöbbször este hét órakor kezdődnek – ecsetelte. – A helyszínek közül a Világóránál hétfőnként, 19 órától utcazenészek lépnek fel, a jazz, a népzene és a klasszikus utcazene egyaránt megjelenik majd a palettán. A Harruckern téren szerdánként, ugyancsak 19 órától táncos produkciók szórakoztatják az érdeklődőket. A modern táncok, a hip-hop és természetesen a néptánc szintén szerepet kap. A kezdeményezésnek már tavaly is nagy sikere volt, általában 300-500 néző figyelte a produkciókat.

A Gyulai nyár fő helyszíne ebben az évben is várkert lesz. A programok teljes egészében harmonizálnak a Várszínház előadásaival, s természetesen a labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseit is megtekinthetik az érdeklődők az erődítménynél.

Lesznek családi és tematikus napok, például már második alkalommal szervezik meg a Gyulai Metál Fesztivált. A Várszínház Erdélyi hetéhez kapcsolódóan a várkertben is hasonló rendezvényt szerveznek. A várnál a nyár folyamán a prímet az élő koncertek viszik majd.

 

Fábián Tamás hozzátette, a gyulai nyári programok között idén is kiemelt helyet kapnak Végvári Napok és a Minden Magyar Néptáncfesztiválja eseményei. Kitért arra, hogy július másodikától valamennyi kiállítóhelyük hétfőn is nyitva tart. A vár minden nap 19 óráig várja a látogatókat, míg az Almásy-kastély a napi nyitva tartás mellett pénteken és szombaton egészen este 10 óráig. A Gyulai Nyár szlogenje idén a „Jobb, mint otthon”, ami jelzés a turisták felé, hogy jól választottak, és üzenet minden érdeklődőnek az együtt töltött közösségi programok fontosságáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában