Budapest Bank

2018.09.07. 15:47

„A szüleimen gyakoroltam az első telefonhívások előtt”

Érettségizett pályakezdőként nem könnyű Békéscsabán jó munkát találni, és ha az meg is van, sok izgalmat, kihívást tartogat a munka világába való átlépés. A Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központjában a legtöbb pozíció betöltéséhez az érettségi bizonyítvány elegendő, hiszen minden további szükséges ismeretet a bank megtanít a munkatársainak, és számos eszközzel segíti a beilleszkedést is. A hangulat családias, fiatalos, a közel 800 dolgozó többsége harminc év alatti.

Enyedi Anna Rebeka tavaly októberben érkezett a Bankműveleti Központba, ahol fedezetlen hitelbírálóként kezdett, ami a gyakorlatban többek közt azt jelentette, hogy a hitelkártya-igényléseknél ellenőrizte az igénylésben megadott információkat, például a megadott munkáltató valódiságát, illetve felhívta az ügyfeleket egyeztetés céljából.

Anna nagyon szeret a Békéscsabai Bankműveleti Központ csapatában dolgozni.

– Számomra hamar kiderült, hogy igazából a telefonos értékesítésen (belső nyelvhasználatban telesales) szeretnék dolgozni. Amikor bemutatták nekünk a központot, ez a terület egyből megtetszett és reméltem, hogy egyszer nekem is lesz lehetőségem kipróbálni magamat ebben is. Sikerült is valóra váltani a tervemet, hiszen idén január óta már a telesales-en vagyok. Már most rengeteget adott nekem ez a pozíció: korábban is szívesen és jól kommunikáltam az emberekkel, de a szakma igazi csínját-bínját itt tanultam meg az értékesítésen. Ráadásul ma már jobban odafigyel rám a környezetem, amikor megnyilvánulok, már nem a 19 éves fruskát látják bennem.

„Alaptalanul tartottam a pénzügyi területtől”

– Érettségi után nem mentem továbbtanulni, de szerettem volna valamit kezdeni magammal és önállósodni. Ugyanakkor volt bennem egy kis kétség, hogy hogyan fogok boldogulni egy bankban úgy, hogy semmilyen pénzügyi képzettségem nem volt. Viszonylag gyorsan kiderült, hogy semmi okom az aggodalomra, az érettségi tényleg elég, hiszen a bank tanított be és hátrányom sem származott abból, hogy nem értettem a pénzügyi dolgokhoz korábban. Ahogyan az én példám is jól mutatja: eredetileg szülésznő akartam lenni, de most már pénzügyi területen képzelem el a jövőmet, és lehetőleg még sokáig itt a Budapest Bankban.

– A Budapest Bankban intenzív képzési programmal várjuk a pályakezdőket békéscsabai központunkban, és megadjuk a szükséges segítséget azoknak, akik elhatározták, hogy belevetik magukat a banki világba és a pénzügyekbe. Az itt szerzett tudásból hosszú távon profitálni lehet. A fiatalokat trénerek segítik abban, hogy a munkába álláshoz szükséges szakmai ismeretanyagot elsajátítsák. Ezen túlmenően mindenkit személyes mentorok is támogatnak, akik segítenek tovább csiszolni a gördülékenyebb ügyfélkiszolgálást és a hatékony kommunikációt” – mondta el Váradi Béla, az Operáció szenior HR menedzsere.

„Komoly feladat a betanulás, de az érettségihez képest nem vészes”

A felmérő teszt és interjúk után következik a betanulás, amely pozíciónként eltérő: 6 hét az átlag, de van olyan munkakör, amelynél 3 hónap is lehet. A bank erre az időszakra is munkaszerződést ajánl, tehát már a tanulás ideje alatt is jár a fizetés.

– A betanulás időszaka nem volt könnyű, de mivel középiskola után egyből jöttem, nagyon lendületben voltam és nem is volt akkora megpróbáltatás, mint mondjuk az érettségi. Folyamatosan voltak tudásellenőrző tesztek, és sok szakmai segítséget kaptunk, hogy a lehető legjobban fel tudjunk készülni; még saját Facebook-csoportunk is volt, ahol kérdezhettünk egymástól és a trénertől is, így hatékony volt a tanulás. Amikor a mentorom nem volt elérhető, mert mondjuk megbeszélésen ült, akkor a kollégáimtól is bátran kérhettem segítséget és kérdezhetek a mai napig – osztja meg élményeit Anna az első hetekről.

Karrierutat kínálnak a munkatársaknak a Központban.

– A Bankműveleti Központban egyedülálló környezetben olyan dolgokat tanulhatnak meg a kollégák, amit máshol a megyében nem. A bank fair foglalkoztatási feltételeket kínál minden munkatársnak, és érdemes hosszabb távra is tervezni, hiszen karrierutat kínálunk a munkatársaknak, amit több módon is támogatunk – emelte ki Váradi Béla szenior HR menedzser.

– Nem gondoltam volna, hogy egy év sem telik el és már mentornak jelentkezhetem. Emlékszem, a telesales-es első hívások előtt annyira izgultam, hogy otthon a szüleimen gyakoroltam a bevett formulákat és a problémamegoldást. Nemrég adtam be a jelentkezésemet a mentorprogramba, hogy én is segíthessem az utánam jövőket abban, hogy minél hatékonyabban beilleszkedhessenek és elsajátíthassák a szükséges ismereteket és technikákat – mondja Anna a közeljövőre vonatkozó terveiről.

Anna nagyon szeret a Központban, a csapatában dolgozni: – Igazából minden túlzás nélkül állíthatom, hogy itt a második családomat találtam meg. Szeretek ide jönni reggelente, mert azt érzem, hogy nem pusztán kollégák vesznek körül, hanem barátok is. Sokszor munka után beülünk meginni valamit, és a bank is rendszeresen szervez csapatépítőket – meséli Anna a munkahelyi légkörről.

Keressék a bank karrieroldalát!

Megvan az érettségi, de bizonytalan vagy, merre indulj tovább? Gyere és dolgozz a pénzügyi szektor legvonzóbb munkahelyén, a Budapest Bank Békéscsabai Bankműveleti Központjában!

Az aktuálisan nyitott pozíciókról a bank karrieroldalán (budapestbank.hu/info/allasok) tájékozódhatnak az érdeklődők. Érdemes követni a központ Facebook-oldalát is, ahová minden álláshirdetés kikerül, ezen kívül pedig aktualitásokról is értesülhetnek a leendő munkavállalók, valamint előzetes bepillantást nyerhetnek a Bankműveleti Központ mindennapjaiba. A leggyakrabban hirdetett pozíciók az itt közzétett videók révén kézzelfoghatóbbá válnak az érdeklődők számára.

A cikk megjelenését a Budapest Bank támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában