hirdetés

2019.09.14. 04:50

A kolbászkirály újabb díjakkal koronázta meg pályafutását

A gyulai Dékány Ferenc lényegében hazajár a Parlamentbe, pedig nem is képviselő. Olyan rangos díjakat érdemel ki azonban ő és a cége, melyek átadási helyszíne az Országgyűlés épülete. Jó párost alkotnak fiával, Attilával. Ez igaz a kolbászaikra, valamint a Deka-Union Kft. irányítására. Sőt, az elismeréseikre is, mert azokat szintén párosával kapják. Most Érték és Minőség Nagydíjat, valamint Vállalkozási Nívódíjat érdemeltek ki.

Fotó: Molnar Elod

A 85. évében járó kolbászkirály újító kedve változatlan, miként alapelve is: szőlőből lehet bort, sertéshúsból jó kolbászt készíteni. A napokban a Pikok Pure termékcsaládjáért kapott a Deka Union Érték és Minőség Nagydíjat. Csemege és csípős, hagyományos, E-mentes kolbászaikat ismerték el páros és szeletelt változatban egyaránt. Emellett a kiírók tanácsa által alapított, először átadott Vállalkozási Nívódíjat is Dékány Ferenc vehette át dr. Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől. Ezt azzal érdemelte ki a Deka Union, hogy hosszú ideje kiemelkedő színvonalú értékeket állítanak elő. Fejlesztéseikkel, innovációikkal is hozzájárulnak a gazdaság fejlődéséhez, piaci munkájukkal tartósan öregbítik a magyar gazdaság jó hírét. A Deka Unionnak már húsz Érték és Minőség Nagydíjat ítéltek oda.

Dékány Ferenc dr.Latorcai Jánostól, az Országgyűlés alelnökétől vette át a Vállalkozási Nívódíjat a parlamenti ünnepségen

– Sosem felejtjük el az indulásunkat, amikor az első megrendelésre 14 rekesz árunk hagyta el az üzemet – mesélte a kolbászkirály. – Mára, tíz év kemény munkája után ez tonnákban mérhető, de a cég ugyanúgy megmaradt családi vállalkozásnak. A múlt évet is sikeresnek mondhatjuk, hiszen termelésünk átlépte az évi ezertonnás határt, és így az árbevétel is meghaladta az egymilliárd forintot.

Az Érték és Minőség Nagydíjat is kiérdemelte a gyulai Deka Union Kft. Képünkön a családi vállalkozás vezetői, Dékány Attila és édesapja, Dékány Ferenc

Dékány Ferenc kiemelte, a vásárlók számára egyre fontosabb az egészségtudatos táplálkozás, ezért sokan választják a minőségi termékeket, odafigyelve az összetevőkre. Szerencsére a nagyobb kereskedelmi áruházak is folyamatosan törekszenek erre. Így tett a Lidl is az új, Pikok Pure termékcsaládjánál, aminek a neve is mutatja (a pure jelentése tiszta), hogy ezek a termékek húsból, kizárólag természetes összetevőkkel készülnek, tartósítószerek (nitritek és nitrátok), ízfokozók, adalékanyagok és színezékek hozzáadása nélkül. A Deka Union Érték és Minőség Nagydíjas kolbászai is beletartoznak ebbe a termékcsaládba. A Pikok Pure kolbászok mérsékelt energia- és alacsony zsírtartalommal rendelkeznek, de a hústartalmuk miatt fehérjében is gazdagok. Ezek a szárazáruk nagyon kedvező élettani hatással rendelkeznek, bátran beilleszthetők étrendünkbe. Még akkor is, ha fogyni szeretnénk vagy célunk a normál testsúly megőrzése.

– Régóta mondom, hogy a hosszú élet titka, hogy a kolbászt kolbásszal kell enni, mert az egészséges táplálkozás legfontosabb élelmiszere. Most már egyre többen hisznek nekem – ecsetelte mosolyogva Dékány Ferenc. Majd vágott néhány szeletet a Pikok Pure csípősből, királyi íze volt. Persze, a jó gazda gondosságával és humorával hozzátette, túlzásokba sem szabad esni. Főként, ha az ő kamrájából kihozott kolbászt eszem.

Mindent elért, amit kolbásszal lehet

Dékány Ferenc eddigi sikerlistája oldalakat tenne ki, így csak néhányat emelnénk ki ezek közül. Életműdíjat kapott Békéscsaba városától a kolbászkészítés hagyományai iránti elkötelezettségéért, a Magyar Termék Nagydíj, majd az Érték és Minőség Nagydíj Tanácsától. Ezenkívül Minőség Háza- és Újdonságdíjat, valamint Újhelyi Imre-díjat is kiérdemelt tevékenységével.

Munkája megbecsüléseként a Magyar Fehérasztal Lovagrend és a Kalocsai Szent István Paprika Lovagrend tagjává választották. A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének alapító tagja, később pedig tiszteletbeli elnökké választották. Nevéhez fűződik még, hogy a gyulai- és a csabai kolbászok az Európai Unió földrajzi oltalommal védett élelmiszerei közé kerültek. A Deka Union Címeres termékei a SuperBrands, a MagyarBrands és a Business SuperBrands kitüntető címeket is megkapták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában