continental

2019.07.31. 06:55

A Continentalnál azon dolgozunk, hogy az emberek biztonságban érhessenek haza az utuk végeztével

A versenyképes kompenzációs csomagnak és a béren kívüli juttatásoknak is köszönhetően megbecsülve érzik magukat a munkatársak, a Continental nemzetközileg is elismert stabilitása és kiszámíthatósága pedig tovább növeli a biztonságérzetüket és a vállalat iránt tanúsított elkötelezettségüket. Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Fotó: Fejes Márton

Madarasi Péter év elején csatlakozott a Continental legújabb hazai csapatához Debrecenben, ahol már belépését követően izgalmasabb kihívásokkal nézett szembe.

– Nagyon érdekes tapasztalat számomra, hogy részese lehetek egy zöldmezős gyár felépülésének és elindulásának. Rögtön a belépésemet követően egy kihívásokkal teli feladatot kaptam a gyár alapkőletételének előkészítése során. Az én feladatom volt a rendezvényen részt vevő kollaboratív robotok programozása és az esemény műszaki támogatása. Az első munkavállalók egyike vagyok a debreceni cégnél és nagyon izgalmas látni, ahogy hétről hétre egyre többen vagyunk az irodában, ahogy a gyáregység építése halad.

– Miért döntött úgy, hogy csatlakozik a Continental csapatához?

– Munkám során, tesztmérnökként minden nap új kihívásokkal találkozom, melyeknek köszönhetően lehetőségem van a folyamatos fejlődésre. Napi feladataim részét képezi, hogy kapcsolatot tartsak a beszállítókkal, üzemeljem a hozzám tartozó gépeket és elkészítsem a szükséges dokumentációkat. Jó érzéssel jövök be a munkahelyemre, mert tudom, hogy azon dolgozunk itt Debrecenben, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedést, valamint olyan termékeket fejlesztünk és gyártunk, amik hozzájárulnak az elektromos autózás elterjedéséhez, ezáltal pedig a fenntarthatósághoz.

– Milyennek látja a Continentalnál, mint nemzetközi vállalatnál a fejlődési és tanulási lehetőségeket?

– A mindennapjaim során számos új technológiát kell használnom, amelyek naprakész tudást követelnek. Ennek köszönhetően lehetőségem nyílik új dolgok elsajátítására, tanulhatok a debreceni munkatársaimtól, és mivel nemzetközi vállalatról van szó, más külföldi gyáregységben dolgozó kollégáimtól is segítséget kérhetek. Emellett számos belsős és külsős tréning lehetőség is elérhető számomra.

– A munka és magánélet egyensúlya fontos jellemző az ember életében. Hogyan látja a munkahelye, és saját részéről ezt a kérdést?

– Rugalmas munkarendben dolgozom a Continentalnál, aminek köszönhetően, a munkámat könnyedén összehangolhatom a magánéleti elfoglaltságaimmal, sőt, lehetőségem van arra, hogy otthonról végezzem el a feladataimat, így maximálisan fenntartható az egyensúly. Szabadidőmben szívesen megyek túrázni, fallabdázni, valamint a kollégákkal futballozni. Úgy gondolom, hogy a munkáltatónak lehetőséget kell biztosítania arra, hogy a munkavállaló a lehető legjobban ki tudja használni a szabad idejét, a munkavállalónak pedig törekednie kell arra, hogy a munkahelyén eltöltött idő alatt a lehető legjobbat nyújtsa.

– Miért ajánlaná másoknak, hogy a Continentalnál dolgozzanak?

– Mindennap részt vehetnek a jövő fenntartható mobilitásának megteremtésében, és azon dolgozhatnak, hogy mások biztonságban hazaérhessenek az utuk végeztével.

A Continental aktuális állásajánlatairól és nyitott pozícióiról ide kattintva tájékozódhat.

Tavaly egy Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központot nyitottak Budapesten, legújabb, zöldmezős beruházásuk keretében Debrecenben épül elektronikai okosgyáruk. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 60 országában próbálhatják ki tudásukat.

A német technológiai cég 245.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak. A vállalat a munkafeltételeket illetően is halad a korral, hiszen – a feladatoktól függően – rugalmas az időbeosztás, és lehetőség van az otthonról végzett távmunkára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában