Hirdetés

2023.06.07. 10:31

Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése Békéscsabai járásban

Magyarország Kormánya az Európai Unióval kötött Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki az infokommunikációs technológiákhoz való hozzáférést, azok használatának és minőségének javítását. Ennek elérése érdekében GINOP-3.4.1-15 kódszámmal, „Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése” címmel pályázati felhívást tett közzé a kevésbé fejlett régiókban, legalább 30 Mbps sávszélességet biztosító hálózati infrastruktúra kiépítésének megvalósítása érdekében.

PR-cikk

Az MVM NET Zrt. a Békéscsabai járásban GINOP-3.4.1-15-2016-00091 kódszámon benyújtott pályázati projektje támogatást nyert, jelenleg folyamatban van annak megvalósítása. 

A fejlesztéssel érintett településeken kiépülnek a települési helyi hálózatok, a településeket összekötő helyközi hálózatok és a hálózati csomópontok (ún. PoP), illetve kialakításra kerül az érintett települések közintézményei részére a kormányzati hálózati alapinfrastruktúra. A járás minden fejlesztéssel érintett településén ingyenesen elérhető vezeték nélküli internet (WiFi) szolgáltatás lesz elérhető, a település központi helyszínén minimálisan 50 Mbps névleges internet sávszélesség biztosításával. 

A települési lefedő hálózatok műszaki átadását követően az MVM NET Zrt. szerződött üzemeltető partnere fogja biztosítani a lakosság és vállalkozások részére az elkészült hálózathoz való hozzáférést. A rácsatlakozási lehetőségről és annak pontos időpontjáról a szerződött üzemeltető partner a későbbiekben fogja tájékoztatni az érintetteket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában