Hirdetés

2023.04.17. 07:47

Nevelőszülőket keres az ÁGOTA Közösség

Nevelőszülőnek lenni ma már valódi hivatás, foglalkoztatási jogviszony. A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató az ország legnagyobb gyermekvédelmi szakellátást biztosító szervezete, 13 vármegyében mintegy 7 ezer gyermekről gondoskodik. Azonban még mindig sok a vér szerinti családjából kiemelt gyermek, ezért van szükség minél több elhivatott nevelőszülőre, hogy ők is családban nőhessenek fel.

PR-cikk

Forrás: Dreamstime

Több ezer vér szerinti családjából kiemelt gyermek vár szerető otthonra hazánkban. Az ÁGOTA Közösség Békés vármegyében is keresi azokat a jó embereket, akik biztonságot, szeretetet képesek nyújtani a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekeknek. Ezen a pályán olyan emberekre van szükség, akik képesek az otthonukat és a szívüket is kitárni azok előtt a gyermekek előtt, akik valamilyen ok miatt nem nevelkedhetnek a saját családjukban. 

Tudta Ön, hogy a nevelőszülői jogviszony ma már foglalkoztatási jogviszonynak számít? 

A nevelőszülőt a nála elhelyezett gyermekek után nevelési díj, valamint a család havi költségeinek fedezésére, a gyermekek szükségleteire ellátmány illeti meg. A jogviszony megváltozása lehetővé tette a társadalombiztosítási ellátást, amit figyelembe vesznek a nyugdíj számításánál. A nevelőszülő a nála elhelyezett 2 év alatti gyermek után igénybe veheti a gyedet is. 

Ha érdekli a nevelőszülői hivatás, jelentkezzen! További részletekről az alábbi elérhetőségeken lehet tájékozódni:  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában