Hirdetés

2023.02.24. 08:46

Hamarosan új irodát nyit Békésben dr. Veres István

Hamarosan tovább bővíti ügyvédi tevékenységét Békés vármegyében dr. Veres István. A jelenleg elsősorban Budapesten dolgozó, gyulai kötődésű szakember aliroda nyitásában gondolkodik, és főként polgári és gazdasági jogi kérdésekben várja az érdeklődőket.

Dr. Veres István

Fotó: Für Henrik

Ügyvédi irodám székhelye Budapesten található, de itthon, Békésben is sok ügyfelem van. Ezért is gondolkodom abban, hogy tovább bővítem a tevékenységemet térségünkben, iroda nyitását tervezem, aminek előkészületei már folyamatban vannak – nyilatkozta lapunknak dr. Veres István.

Mint a szakembertől megtudtuk, 1986-ban Gyulán született, és általános iskoláit is a fürdővárosban végezte. Ekkor kezdett el zenélni, mégpedig a békéscsabai zeneiskola ütő tanszakán, ahol klasszikus képzést kapott.

A gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban érettségizett.

– A gimnázium utolsó éveiben dőlt el, hogy a jogi hivatást választom majd. Humán beállítottságú vagyok, emellett mindig is ösztönösen a gyengébbek mellé álltam, amit többször fel is rótták nekem, de ilyen az alapbeállítottságom – árulta el kérdésünkre. – A középiskolai éveket követően a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogász végzettséget. Ezután Gyulán próbált meg munkát keresni, majd a sors úgy hozta, hogy Budapestre került. dr. Kovács P. Zoltán ügyvédi irodájába ügyvédjelöltként.

– Későbbi principálisommal 2011. október 3-án beszéltem először az állásinterjún, majd október 6-án, még albérlet nélkül elkezdtem nála a munkát. A családom mindenben mellettem állt, ami rengeteget jelentett. 2015 decemberében tettem le a szakvizsgát, majd elindítottam ügyvédi irodámat, ami Budapesten, a Hold utcában található. Természetesen volt principálisommal, dr. Kovács P. Zoltánnal ma is tartjuk a kapcsolatot. Számomra nagyon fontos a visszajelzés, az ügyfél-elégedettség a munkám során, melyet növekvő ügyfélöröm méltán szemléltet – mondta el lapunknak.

Dr. Veres István kérdésünkre elmondta, főként polgári jogi kérdésekkel foglalkozik, kiemelt területei közé tartoznak az ingatlannal, tulajdonjog-átruházással, cégjoggal, társasági joggal, civil szervezetekkel kapcsolatos ügyek. Peres és nem peres, gazdasági joggal kapcsolatos ügyeket egyaránt visz, és egy-egy esetben büntetőügyeket is elvállal.

– Tulajdonképpen a családjogon kívül minden területtel foglalkozom – összegezte az ügyvéd. Megerősítette, Békésben, illetve annak környezetében is számos ügyben keresik, kérik a segítségét.

Hitvallásáról kiemelte, nagyon fontosnak tartja az őszinteséget, nem szeret senkit hitegetni.

– Az élet valamennyi területén, a saját szakmánkban pedig még inkább lényegesnek tartom mindezt – tette hozzá. – Szolgáltatást nyújtok, amikor valaki megtisztel a bizalmával, és megbíz ügyeinek képviseletével, akkor becsülettel és őszintén kell eljárnom. Vannak esetek, amikor nincs esély a bírósági sikerre, ezt is mindig elmondom a hozzám fordulóknak. Előzetesen valamennyi ügyet átnézek, és szinte mindig akad valamilyen pont, amibe bele lehet és érdemes kapaszkodni. Ügyfeleink nem jártasak jogban, ezért beszélünk át előzetesen mindent töviről hegyire, tisztázzuk a kockázatokat, illetve, hogy milyenek az esélyek. Ha pedig a közös munka mellett döntünk, akkor az azt is jelenti, hogy kiállok mellettük, és mindent, ami lehetséges, megteszek az ügy sikeréért. Ez csak így működhet.

Dr. Veres István a Budapesti Ügyvédi Kamara bejegyzett ügyvédje, a Dr. Veres István Ügyvédi Iroda tagja és vezetője.

Jogi tanulmányait a Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán végezte, ahol 2010-ben szerzett jogi diplomát.

A diploma megszerzését követően a Dr. Kovács P. Zoltán Ügyvédi Irodában dolgozott ügyvédjelöltként (2011-2015), ahol principálisának és mentorának köszönhetően megismerkedett a jogalkalmazás gyakorlati oldalával, és ott sajátíthatta el az ügyvédi hivatás szakmai, etikai és morális alapjait.

A jogi szakvizsgáit 2015-ben teljesítette. 2015 decemberétől a Budapesti Ügyvédi Kamara által bejegyzett ügyvédként végzi tevékenységét Budapesten, a Hold utca 21. szám alatt, igényes és jól felszerelt irodai környezetben.

Dr. Veres István kiemelten fontosnak tartja az ügyfelek igényeinek magas szakmai színvonalon történő, gyors, precíz, és alapos kiszolgálását, a lendületes, kreatív és megbízható ügyintézést. Az ügyvéd és az ügyfél közötti kapcsolat alapja a bizalom, ami az ügyvédi tevékenység gyakorlása során feltétlen elsőbbséget kell élvezzen. Meggyőződése, hogy e bizalom kiépítése és fenntartása az ügyvéd részéről mindenkor lelkiismeretes munkát és teljes körű, folyamatos, alapos tájékoztatást, míg az ügyfél részéről részletes és pontos ügyismertetést feltételez.

Minden ügyben a valós életviszonyok érdeklik. A cél az ügyfél segítése a problémás élethelyzetekben, az ügyek hatékony megoldása. Ennek érdekében igyekszik reálisan felmérni az ügy kimenetelét, erről az ügyfeleket tájékoztatni, valamint közösen megfelelő megoldást találni.

A jogi vonatkozású ügyek sikeres és eredményes ellátásához elengedhetetlen a megbízó és a megbízott közötti konstruktív együttműködés, ezért megbízásait mindenkor a megbízó bevonásával, és érdekeinek maximális szem előtt tartásával teljesíti.

– Az ügyek mindig egyediek, mivel a körülmények, illetve az élethelyzetek is, melyekbe beágyazódnak, sem egyformák. Ezért a jogi megoldások is különbözőek. Közös azonban, hogy minden ügyben esélyt kell adni arra, hogy a felek között egy minden részről elfogadható megállapodás szülessen, amely érdekében az ügyvéd feladata, hogy a jog nyelvére fordítsa le a felek akaratát. Ismertetni kell az ügyfelekkel a jogi fogalmak lényegét, tartalmát, el kell oszlatni az olyan tévhiteket, amelyek a közhiedelemben gyakran téves tudattartalommal fordulnak elő, és gyakran a tényleges jogszabályoktól messzire visznek. Az ügyvédi munkának talán ez a legfontosabb része – fogalmazott.

Szakterületei:

KLASSZIKUS POLGÁRI JOG

szerződések (pl. adásvétel, ajándékozás, vállalkozás, bérlet, stb.) és egyéb okiratok szerkesztése, teljes körű ügyintézés és képviselet szerződéskötés során, a megbízók peres és peren kívüli képviseletének ellátása polgári jogi ügyekben, tulajdonjogi igények, fizetési felszólítások, fizetési meghagyásos eljárások, végrehajtási eljárások

GAZDASÁGI ÉS CÉGJOG

gazdasági társaságok és egyéb jogi személyek (pl. egyesület, alapítvány, szövetkezet), civil szervezetek alapítása, módosítása, átalakulása, üzletrész átruházás, csődeljárás, felszámolási eljárás, végelszámolási eljárás, társasági jogi tanácsadás

INGATLANJOG

ingatlan adásvételi szerződések, telekalakításokkal kapcsolatos jogi képviselet, osztatlan közös tulajdon megszüntetése, engedélyezési eljárás során képviselet, értékesítéshez kapcsolódó tanácsadás, termőföldnek minősülő ingatlanokkal kapcsolatos ügyek (vételi ajánlat, adásvételi szerződés készítése, elővásárlási joggal kapcsolatos kérdések)

A zene átszövi az életét

Dr. Veres István életében mindig, jelenleg is fontos szerepet tölt be a zene. Ahogy említettük, a békéscsabai zeneiskola ütő tanszakán tanult zenélni, illetve több zenekara is volt, ilyen a Polgá-rock és a Fall Attack. Ma is szerepet vállal az ügyvédi kamara kórusában, a Próká-torokban, illetve rendszeresen koncerteznek a Smith & Wessons nevű együttessel. Nős, feleségével márciusra várják gyermekük születését.

Kapcsolat:

Telefonszám: +36 30 255 0545
e-mail cím: [email protected]
Honlap: www.drveres.hu 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában