Hirdetés

2023.02.15. 10:15

Adománnyal segítette a békéscsabai óvodát a Plazma Center

Kedden ünneplete hatodik évfordulóját a békéscsabai Plazma Center. Ez alkalomból 150 ezer forinttal támogatták a Mackó Kuckó Óvodát, a plazmaadóknak pedig különleges programokkal és meglepetésekkel készültek.

Fotó: Für Henrik

Immár 6. éve, hogy a békéscsabai Plazma Center a megyében élőkkel közösen segíti a veleszületett vérzékenységben szenvedők, a súlyos égési sérültek, a transzplantáción átesettek és az immunhiányos betegeket. A plazmából életmentő gyógyszerek készülnek, amikhez olyan fontos fehérjékre van szükség, amelyek kizárólag a humán emberi plazmából nyerhetők ki, szintetikus úton nem állíthatók elő. A különleges alkalmat plazmaadóikkal közösen ünnepelték.  

Fotós: Für Henrik

Szabó Rita, a békéscsabai Plazma Center marketing asszisztense elmondta, vannak, akik már hat éve visszajáró plazmaadók, így igyekeznek minden ilyen alkalommal valami újdonsággal készülni. Ezúttal is kísérőprogramok és számos meglepetés várta a látogatókat. Többek között volt szerencsekerék, amivel  ajándékokat pörgethettek ki maguknak a játékosok, vagy egy, a következő plazmaadásukra érvényes plusz ötezer forintos kifizetést. A plazma center dolgozói egy fotófalat is felállítottak, amelynél instax képet készíthettek az érdeklődők, amit emlékbe hazavihettek. Ezen a napon mindemellett plusz 1000 Forint értékű kifizetésben részesült minden plazmaadó az alap kifizetésen túl.

Azt tapasztaljuk, hogy az extra napok, illetve a születésnapi alkalmak mindig jobban megmozgatják az embereket. Azt szoktuk mondani, hogy ilyenkor duplán is segítenek, hiszen a rászoruló betegeken túl annak az adott szervezetnek is segítenek, amelyet a Plazma Center támogat. Azokon a napokon, amikor gyermekeken vagy állatokon is segíthetnek az emberek, mindig teltház szokott lenni

 – árulta el Szabó Rita.

Az adományt és a plakettet Veres Anikó, a Mackó Kuckó Óvoda vezető helyettese vette át Krajcsó Ágnestől, a Plazma Center vezetőjétől. Veres Anikó elmondta, nagy segítség számukra ez az összeg, hiszen rendszeresen tartanak például egészségmegőrző vagy mozgásfejlesztő programokat, többek között ezen tevékenységeiket is tudják majd támogatni az adományból. Veres Anikó hozzátette, meglepetésként érte őket az adomány, amelynek 175 óvodás kisgyermek fog örülni. 

A békéscsabai Plazma Center munkatársai köszönetüket fejezték ki minden plazmaadójuknak, hogy már hatodik éve velük vannak és töretlenül segítenek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában