Hirdetés

2022.08.30. 09:33

Teli Táska akcióval, sok újdonsággal és extra napokkal várta plazmaadóit augusztusban a békéscsabai Plazma Center

Augusztusban ismét újdonságokkal, akciókkal és extra napokkal várta plazmaadóit a békéscsabai Plazma Center.  Teli Táska címmel augusztus 1-től egészen augusztus 27-ig tanszer és iskolatáska gyűjtést szerveztek a rászoruló családok részére, hogy megkönnyítsék az iskolakezdés nehézségeit, valamint Szundi Szerda extra napjukon a Béthel Alapítványt támogatták 140.000ft-al. 

Fotó: Vascán Balázs

A békéscsabai Plazma Center életében egy kiemelt újdonság, hogy augusztus 1-től megemelt, immáron 8.000ft-os készpénzes kifizetéssel honorálja plazmaadóit. További plusz kedvezmény a centrum részéről, hogy december 31-ig tovább folytatódik a Lépj szintet akció, melynek lényege, hogy ha valaki december 31-ig, hónapról-hónapra négy alkalommal ad plazmát, az az első négy plazmaadására végig 10.000ft készpénz kifizetésben részesül, így akár félmillió forint plusz juttatást is bezsebelhet.  

Az egészségügyi intézmény első extra napját augusztus 17-én, Szundi Szerda címmel rendezte meg. Ezen apropóból kifolyólag Plazma Centeres kaparós sorsjeggyel kedveskedtek a plazmaadóknak, valamint +1.000ft kifizetésben részesítették őket, továbbá egy logózott felfújható utazópárnát is haza vihettek ajándékként, valamint napi nyereményként egy memóriahabos párnát is kisorsoltak a plazmaadók között. Az extra nap támogatottja a Béthel Alapítvány volt, 140.000ft-ot sikerült felajánlania a Plazma Centernek az alapítvány számára.  

Fotós: Vascán Balázs

1994-ben alakult az alapítvány, alapvetően Békés városban kezdte meg munkásságát és az első projektje az angliai mintára épülő kapu program volt, amely egy önkéntes hálózat volt.  Ebből nőtte ki magát a Gadara ház, ami egy intézmény lett, reagálva azokra az igényekre, amelyek a kezdetekben megfogalmazódtak, így alakult meg tulajdonképpen a Béthel Alapítvány fenntartásában a Gadara ház Békéscsabán, a dr. Becsey Oszkár utcán.  A fő célunk az élet változásának elősegítése. Ez azt jelenti, hogy szeretnénk a lakóközösségekben nyitottak lenne, a szociális hátrányokra és a mentális betegségekre. Mentor csapatunk mellette állnak azoknak, akik valamilyen mentális vagy lelki problémákkal küzdenek vagy bármilyen szociális hátrányt szenvednek.  Azt látjuk, hogy mindig van a társadalomban egy olyan közeg, aki igényli a segítséget és vannak olyan önkéntesek, akik szívesen áldozzák fel szabadidejüket és segítenek másokon. Olyan személyek fordulnak  hozzánk segítségért, akik valamilyen mentális problémával küszködnek, vagy valamilyen elakadásuk van, kiemelt figyelmet fordítunk a prevencióra és arra, hogy megtaláljuk azokat a személyeket, akiknél még esetlegesen nincsenek kialakult kórképek, csak a lelki elakadásukon szeretnének túljutni. Akiknél már kialakult valamilyen pszichiátriai betegség, nekik is szeretnénk segítséget nyújtani. Az ő esetükben igyekszünk programokkal is hozzájárulni, hogy az idejüket hasznosan tudják eltölteni, konkrét életvezetési tanácsokkal látjuk el őket, igyekszünk mentorálni őket és a család bevonásával, közösen megoldani a problémákat. Nagyon meglepődve fogadtuk a 140.000ft-os felajánlást, nem jellemző, hogy támogatási szándékkal megkeressenek bennünket.  Bár meglepődve, de annál nagyobb örömmel fogadtuk ezt a kezdeményezést, hiszen látjuk civilként, hogy mennyire nehéz azokhoz az erőforrásokhoz hozzájutni, amelyek biztosítják a stabil működést, úgyhogy nem lesz nehéz helyet találni az összegnek. A számítástechnikai részlegünk infrastruktúráját szeretnénk kicsit erősíteni, egy részét pedig olyan közösségi program megvalósítására fordítanánk, amit az ügyfeleink egyébként nem tudnak megengedni maguknak - árulta el Hajnalné Gál Edina Béthel Alapítvány intézményvezetője.

Fotós: Vascán Balázs

A Plazma Center második extra napját  augusztus 26-án, péntek rendezte meg Teli Táska akció címmel. A kezdeményezés részeként augusztus 1-től egészen augusztus 27-ig tanszer és iskolatáska gyűjtést szervezett az egészségügyi intézmény a rászoruló családok számára. A 26-ai extra nap támogatottja az Egyensúly AE Egyesület égisze alatt működő Békés Megyei Család és Esélyteremtő Önkéntes Ház volt. Az összegyűjt tárgyi adományokat az önkéntes házzal karöltve juttatják el az intézmény dolgozói a rászoruló családoknak, valamint a tárgyi adománygyűjtésen túl 140.000ft-al járultak hozzá a Egyensúly AE Egyesület és a CSEHÖ munkásságához. A centrum dolgozói az extra napon a plazmaadókat szerencsekerékkel, ajándékokkal,  finomsággal és nyereményjátékkal is várták.  

Fotós: Vascán Balázs

Szeptemberre újabb kedvezményekkel és megemelt kifizetésekkel várják a leendő plazmaadókat. Alkalmasító hónap révén azok, akik szemptemberben látogatnak el alkalmassági vizsgálatra a békéscsabai Plazma Centerbe 5.000ft kifizetést vihetnek haza, első plazmaadásuk után pedig 20.000ft készpénz illeti meg őket, így összesen 25.000 forintot kaphatnak. Az alkalmassági vizsgálat egy 40 perces ingyenes egészségügyi állapotfelmérésből áll amelyhez, személyi igazolvány, lakcímkártya és TAJ kártya szükséges. 

Minden esetben időpontfoglalás szükséges: https://plazmacenter.hu/orvosi-felmeres/ 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában