Hirdetés

2022.08.25. 13:00

Megyenap: több városban fognak hangoskodni

Kikiáltókra bízzák a hírverést, a megye több városában is a piacok környékén hangoskodásra lehet számítani a következő napokban. Lischka Gábor kidobolja a szeptember 3-ra, Békéscsaba főterére meghirdetett Megyenapot, hogy minél többen értesüljenek róla és részesei legyenek az egész napos esemény nyújtotta élményeknek.

Fotók: Zentai Péter

A megyei összetartozás ünnepén a hagyományaink, a nemzetiségek kultúrája, valamint megyénk értékei kerülnek középpontba, miközben a kilátogatók színvonalas programokon érezhetik jól magukat. Kézművesek, kistermelők portékái, hagyományőrzők tevékenysége adja a látványosságok gerincét.

Közben kiderült az is, milyen programok várják a színpad elé ülőket. 

Az ünnepélyes megnyitó 9 órakor kezdődik a Tótkomlósi Fúvószenekar közreműködésével. A köszöntőket követően a színpad a megyénkben élő nemzetiségeké, majd 11.45-kor az újonnan értéktárakba került értékek kapcsán okleveleket adnak át. 

13 órától a dobozi Sztojka Tibor és zenekara jó ebédhez szólaltat meg nótákat, miközben a téren nemzetiségi ételek kóstoltatása is zajlik.

A megye néptáncegyüttesei sorjáznak a délutáni órákban a színpadon, a megye majd minden jelentősebb néptánc műhelye bemutatkozik, közreműködik a Zagyva Banda. Közben több alkalommal tombolasorsolás hoz izgalmakat.

15 órától a Békéscsabai Jókai Színház művészei operett dalokkal lépnek fel, 15.30-tól Angyalok szárnyalása - a békéscsabai Degré utcai Szociális és Gyermekvédelmi Központ lakóinak előadása a Jókai Színház művészeivel.

16 órától a Napsugár Bábszínház a legkisebbeket és szüleiket szórakoztatja előadásával. A műsort táncház zárja, közreműködik a Balassi Táncegyüttes.

 

A programok az egész családnak szólnak, minden generáció megtalálja a neki szóló elemeket, érdemes hosszabb időt szánni a Megyenapra.
A rendezvényt támogatta: a Bethlen Gábor Alapítvány, a Békés Megyei Kormányhivatal, a Nemzeti Művelődési Intézet és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában