Hirdetés

2022.05.27. 07:00

A tehetséges gimnazistának járt az elismerés

Elektromos rollert kapott az Electro-Coordtól, felkészítője értékes könyvutalványt kapott.

Csepreghy Elemér polgármester, Bernát Balázs, az Electro-Coord képviseletében és Veres Marcell István az átadón /Fotó: BMH/

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. különösen fontosnak tartja a fiatalok szemléletformálását és támogatását. Az egyetlen hazai lámpahulladék-feldolgozó üzem Mezőkovácsházán működik. Az itt élők jól ismerik a lakóhelyük közelében zajló újrahasznosítási folyamatot. Az Electro-Coord támogatja a környék iskoláit fiataloknak szóló versenyek és nyílt napok szervezésével. Fontosnak tartja a kiemelkedő tehetségek elismerését is.

Ez utóbbi program keretében kapja az Electro-Coord Magyarország jutalmát Veres Marcell István, a Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola és Gimnázium 11. A. osztályos tanulója az országos középiskolai tanulmányi versenyen történelem tantárgyból az összesített pontszáma alapján elért 3. helyezéséért.

Ebből az alkalomból az Electro-Coord a diákot egy elektromos rollerrel, a felkészítő tanárát, Magyar Istvánt pedig könyvutalvánnyal jutalmazta. Ez az eredmény megyei és országos szinten is kiemelkedő. 2003-ig visszamenőleg ez Békés megyében a legjobb helyezés e tantárgyból. Az eddigi legjobb eredmény 2006-ban egy 5. hely volt. 2015-2021 között OKTV döntős történelemből nem volt a megyében. Az elmúlt 20 évben 14 tanuló jutott a döntőbe a megyéből történelemből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában