Hirdetés

2022.01.26. 09:02

Munkában az U19-es csapat is

Január közepén a Békéscsaba 1912 Előre Sportegyesület utánpótlás csapatai is megkezdték téli felkészülési programjukat.

A legidősebb, U19-es korosztályban természetesen továbbra is a legfőbb cél, hogy kiszolgálja a Békéscsaba 1912 Előre NB3-as és NB2-es csapatait és minél több fiatal játékost tudjon felfelé áramoltatni. A megfelelő minőségű és intenzitású felkészülés létfontosságú a tavaszi idény szempontjából, ezért minden labdarúgó egyéni programot kapott a téli szünetre, hogy a közös munkát már az elvégzett feladatok függvényében lehessen folytatni.

Az MLSZ Országos U19 Alap csoportjában pallérozódó akadémiai csapat mindvégig harcban állt a feljutásért és gyakorlatilag egyetlen győzelmen múlott, hogy tavasszal már magasabb szinten folytathassák a szereplést. A tizenkét csapat részvételével zajló bajnokságban megszerzett 5 győzelem, 1 döntetlen és 5 vereség, valamint az eredményekkel együtt járó 16 bajnoki pont a táblázat nyolcadik helyére lett elegendő.

A téli időszakban számos tréninggel és hat előkészületi mérkőzéssel készülnek a február közepén induló bajnoki folytatásra. Ebben a néhány hétben megmérkőznek a Gyula (Megyei I. osztály), a DVSC (U17), a Nagyszénás (Megyei I. osztály), a Végegyháza (Megyei II. osztály), valamint Kisvárda (U19) együtteseivel, így egészen biztosan jó alapot képeznek a folytatásra.

Marik László, az U19-es csapat vezetőedzője elmondta: - Nyilván egy kicsit rossz érzés, hogy egyetlen mérkőzésen múlt, hogy feljebb léphessünk egy csoporttal. Ezzel együtt összességében jól sikerült őszi szezonon vagyunk túl, hiszen sok szép eredmény született. Számunkra igazából nem is feltétlenül az eredmény volt a legfontosabb, mert játékosaink sokat léptek előre egyénileg is, ügyesen játszottak és sok-sok jó teljesítményt láthattunk tőlük. Voltak olyanok is, akik felkerültek az NB3-as csapathoz is és ott már szóhoz is jutottak a bajnokság folyamán. Illetve mindenképpen ki kell emelnem Mágocsi Bencét és Zahorán Áront, akik már az NB2-es csapattal edzhettek, pont a kiemelkedő teljesítményüknek köszönhetően. 

Természetesen volt egy kis változás a csapatban, hiszen van olyan, aki megpróbálja máshol, van olyan játékosunk, aki abbahagyta a versenysportot, de a vezetőséggel már megbeszéltük, hogy a tavaszi szezonra az U17-es csapatból három játékos felkerül hozzánk, akik velünk készülnek. 

Egy kicsit szűkebb kerettel dolgozunk majd, hiszen az NB3-as együttesnél nyolc tizenkilenc éves játékosunk edz, ők természetesen a mérkőzések jó részén majd visszajátszanak még, így talán megfelelő mennyiségű játékperchez juthat majd minden labdarúgónk. Természetesen abban is bízunk, hogy a tavasz második felében már a fiatalabb korosztályból felkerült játékosokat is tudjuk majd érdemben foglalkoztatni. Az utánpótlás bajnoki rendszerben nem történt változás, tizennégy mérkőzést játszunk majd a szezonban, amely igen sok utazással is jár, úgyhogy változatos és izgalmas idény elé nézünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában