Hirdetés

2022.01.28. 06:46

Lehet már jelentkezni mestervizsgára

Az év első mestervizsgáját szervezte meg a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara január 22-én. A speciális lábápoló szakmában tartott megmérettetésen 8 fő vett részt az ország több megyéjéből. Sikeresen vették az akadályt, mindenki mester lett.

Fotó: Pinter Vince

- Hamarosan tervezzük a következő vizsgákat ugyanebben a szakmában, majd kicsit később autószerelőknek - tájékoztatott Mészárosné Szabó Anna szakképzési osztályvezető. 

- Az év első felében csak önköltséges mestervizsgát tudunk szervezni, majd májustól indulnak a támogatott képzések, annak feltételei vannak. Azon gyakorlati oktatók vagy leendő gyakorlati oktatók jelentkezhetnek a támogatott mesterképzésre és vizsgára, akik saját jogon vagy munkáltatójuk által kötelezettséget vállalnak arra, hogy gyakorlati oktatói tevékenységüket a mestervizsga letételét követően haladéktalanul megkezdik. 

A támogatott mestervizsgákra  limitált a létszám, ezért érdemes ezt minél előbb megfontolni és beadni a jelentkezést a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarához. A tavalyi év tapasztalatai azt mutatják, hogy a szolgáltató ipar, az autóipar és az építőipar területein nagyon népszerű a mestervizsga. Természetesen más területen is várjuk a jelentkezőket. 

A honlapunkon (www.bmkik.hu) megtalálhatóak azoknak a szakmáknak a listája, amelyekre lehet jelentkezni.  A jelentkezési lapot az előírt szakmai gyakorlat igazolásával (munkáltató igazolás) és a szakirányú végzettség (bizonyítvány) másolatával várjuk személyesen a kamaránál, postán vagy e-mailben a [email protected] címre.

BÉKÉS MEGYEI KERESKEDELMI ÉS IPARKAMARA

Békéscsaba, Penza ltp. 5. H-5600

Tel./Fax:(36-66) 324-976, (30)5900088

Engedélyszám E/2021/000080   Nyilvántartási szám B/2020/000685

GFA-KA-ITM-12/2021/TK/02

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában