Hirdetés

2021.12.15. 07:10

Mindenkit vár Békéscsabán a karácsonyi vásár

Hamisíthatatlan adventi hangulattal vár mindenkit év végéig a karácsonyi vásár és termelői piac Békéscsaba belvárosában, a Knézich Károly és a Reisz Miksa utcák sarkán, a Csaba Center parkolóházától 200 méterre.

A Knézich Károly és a Reisz Miksa utcák sarkán kapott helyet idén a karácsonyi vásár és a termelői piac

Fotó: Imre Gyorgy

A szervező Frankó Attila sorolta, hogy a rendezvény területén kapható számos forró ital – így forró csokoládé és forralt bor –, lepény és hamburger is. A fa alá kerülő ajándékok ugyancsak beszerezhetők a helyszínen, például a könyves pavilonban hatszáz kötetet lehet kapni. Vasárnaponként 10 órától termelői piacot tartanak, az árusok például mézzel, sajttal, kolbásszal, szalonnával és sonkával, de gombával, kézműves sörökkel, édességekkel ugyancsak készülnek.

A karácsonyi vásárhoz és termelői piachoz a hagyományoknak megfelelően idén is számos karitatív akció kapcsolódik. December 16-án, csütörtökön, 12 és 15 óra között véradást szerveznek az Andrássy út 18. szám alatt, a Budapest Bank mellett, minden önkéntest ajándékkal várnak, az első 15 véradó ingyenes sétarepülésen vehet részt Békéscsaba felett. Kiemelte: ha meglesz a 15 véradó, akkor csak ebben az évben 300 önkéntes nyújtott segítséget az általuk szervezett akciókon.

December 23-án, csütörtökön 13 órától a rászorulóknak a Munkácsy utcában ételt és ruhát osztanak a járványügyi szabályok betartása mellett: 500 adag babgulyással, kenyérrel, gyümölccsel és szaloncukorral készülnek.

Hozzátette: a járvány elleni védekezést szolgálva folyamatosan osztanak maszkokat a rendezvény területén és annak szomszédságában. Év végéig még 30 ezret juttatnak el az arra közlekedőknek, így elmondható, hogy tavaly ősz óta összesen 100 ezret védőeszközt biztosítottak ingyenesen.

Frankó Attila köszönetet mondott a magánterület tulajdonosának, hogy megszervezhették a karácsonyi vásárt és termelői piacot ebben az évben, valamint feleségének és munkatársainak, a támogatóknak. Hangsúlyozta, idén az volt a fontos, hogy életben tartsák a rendezvényt, hogy a békéscsabaiaknak és a Békés megyeieknek helyben kínálhassanak adventi programot. Bízik abban, hogy jövőre a járványhelyzet engedi majd, hogy visszatérhessenek a Szent István térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában