Hirdetés

2021.12.11. 09:58

A MÁV-Volán-csoport 2021-es fejlesztései Békés megyében

Közel másfél éve közös úton jár a MÁV-Volán-csoport, ami Magyarország legnagyobb közösségi közlekedési vállalataként csaknem 800 millió utast szállít évente. Közös cél, hogy hosszú távon létrejöjjön az egységes és összehangolt autóbuszos és vasúti menetrend, az egységes jegy- és tarifa rendszer és utastájékoztatás. A 2021-es évben számos közös fejlesztés valósult meg az országban ennek érdekében. A forgalomba álló új járműveknek, a megújuló vasút- és busz állomásoknak, a korszerűsített pályaszakaszoknak, a bevezetett új menetrendeknek és a kedvezményes díjtermékeknek köszönhetően a fenntarthatóbb közösségi közlekedést választó utasok számára egyre jobb utazási feltételeket biztosít a vállalatcsoport.

PR-cikk

„A MÁV-Volán-csoportnál a magyar vasút 175. jubileumi évében, a Vasút Európai Évében, 2021-ben is a modern és versenyképes közösségi közlekedésért dolgoztunk. Fenntartható és utasbarát szolgáltatásaink fejlesztéséért megyéinkben új járműveket állítottunk forgalomba, optimalizált és összehangolt vasúti és közúti menetrendet alkottunk, fejlesztettük szolgáltatásaink színvonalát, pálya- és állomásfelújításokkal javítottunk a menetrendszerűségen. A MÁV-Volán-csoport egy nagy, összetartó szervezet, melynek célja közös: megteremteni hazánkban a modern közösségi közlekedést, melyben a MÁV és a Volánbusz együtt szolgálja az utasok érdekeit és a környezetvédelmet.”  - mondta lapunkban Homolya Róbert, a MÁV elnök-vezérigazgatója. 

Kiemelte: 

Korunk legnagyobb változása a klímaváltozás megállítása, ennek keretében a széndioxid kibocsájtás csökkentése, a gazdaság és a társadalom működésének fenntarthatóvá tétele. Fejlesztéseink mellett, amelynek keretében a széndioxid kibocsájtásunkat jelentősen tudjuk csökkenteni nagyon fontos az, hogy a fogyasztókat, az utasainkat is rábírjuk arra, hogy az egyéni közlekedési módok helyett válasszák a sokkal fenntarthatóbb közösségi közlekedést, a vasúti vagy a közúti buszos közlekedést.

Állomásfelújítás

Sarkadon teljesen megújítottuk az állomásépületet.

A Magyar Falu Program keretében Medgyesegyházán és Okányban a vasútállomás épületét és annak környezetét is felújítjuk.

A megye további 20 vasútállomásán – Ambrózfalva, Bánkút, Belsőkamaráspuszta, Csabacsűd, Csabacsűd felső, Fényes, Gádoros, Halászlak, Hosszúhát, Kardoskút, Kőrösladány, Kötegyán, Méhkerék, Nagyér, Pitvaros, Pusztabánréve, Sirató, Szentetoronya, Végegyháza és Végegyháza alsó – telepítünk fedett kerékpártárolókat, esőbeállókat és padokat, valamint az utastájékoztatási felületeket is megújítjuk.

Menetrendfejlesztés

December 12-től kétóránként közlekedik személyvonat Békéscsaba és Mezőhegyes között.

Ugyancsak kétóránként indul majd IC-járat Budapestről Szolnokon, Békéscsabán, Lőkösházán, Kürtősön keresztül Aradra, ennek köszönhetően javul a térség nemzetközi összeköttetése is.

Új vonatpár közlekedik a Szentes–Orosháza vasútvonalon, és a jelenlegi vonatok menetrendje módosul.

Békéscsaba és Szeged között közlekedő személyvonatok menetideje 7 perccel csökkent november 29-től.

Megközelítőleg tíz százalékkal olcsóbban utazhatnak, valamint egyszerűsödik a jegyváltás.

Az InterCity járatok IC kocsijaiban a korábbi, IC pót- és helyjegy helyett csupán egységesen 300 forintos helyjegyet kell váltani.

A részletekért kattintson IDE!

Helyi buszbérletek a MÁV appban

A békéscsabai összvonalas havi és második félhavi, tanuló és nyugdíjas bérletek is elérhetőek a MÁV mobilalkalmazásában. Ugyanezen termékek, továbbá a teljesárú vonaljegyek a vasúti pénztárakban is megválthatóak.

Új buszok

Idén 25 új járművel bővült a Volánbusz állománya a megyében. Az új buszokkal évente több mint 1,6 millió utasunk számára tesszük biztonságosabbá, kényelmesebbé a szolgáltatásunkat. A modern buszok sokkal kevesebb károsanyagot bocsátanak a környezetbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában