Google Pay

2021.11.15. 14:59

Kényelmes mobilfizetés Android készülékekkel

Egyre több magyar banknál érhető el a Google Pay mobiltárca szolgáltatás. Nézzük meg közelebbről, mit tud ez a lehetőség!

Copy of Google Pay 1200x628

Forrás: pexel.com

Az innovatív szolgáltatás mód lehetővé teszi, hogy egyszerűen és gyorsan fizethessünk Android operációs rendszerű, NFC technológiával rendelkező okoseszközünkkel. A bolti és az internetes vásárlásainkat is kényelmesebben végezhetjük, ha igénybe vesszük a Google Pay fizetést.

A mobilfizetés beállításához csak egy alkalmazást kell letöltenünk a Play áruházból, amelynek segítségével digitalizálhatjuk bankkártyánkat. Ha szeretnénk, akár több bankkártyát is hozzáadhatunk. A lényeg, hogy bankunknál elérhető legyen a Google Pay.

Bolti vásárlás esetén a Google Pay használata során okostelefonunkat csak a terminálhoz kell tartanunk (aktív állapotban), az alkalmazást nem is kell megnyitni. A 15 000 Ft feletti tranzakciók jóváhagyásához a telefont már fel is kell oldanunk. PIN kódot így nem kell megadnunk a POS terminálon, ami azért is előnyös, mert így nem kell semmihez hozzáérnünk a saját készülékünkön kívül.

Fotó: pexel.com

Online vásárlások során is praktikus segítség a Google Pay: azokon az oldalakon, ahol elérhető ez az online fizetési megoldás, kiválaszthatjuk, hogy így szeretnénk fizetni, és akkor nem szükséges megadni minden kártyaadatot. Ezáltal sokkal gyorsabban, egyszerűbben vásárolhatunk online.

Wear OS rendszerű okosóra tulajdonosaként is kényelmesen fizethetünk: csak a Google Pay alkalmazást kell okosórára letöltenünk, illetve össze kell párosítanunk az okosóránkat és okostelefonunkat. Ha okosórával szeretnénk fizetni, azt minden fizetéshez fel kell oldanunk. A POS terminálhoz ilyenkor sem kell szerencsére hozzáérnünk.

Fontos, hogy olyan okostelefonnal tudunk így fizetni, amely támogatja az NFC fizetéseket. Az NFC (near field communication) olyan kommunikációs technológia, amely lehetővé teszi az elektronikai eszközök közötti egyszerű, gyors és biztonságos érintés-, és vezeték nélküli adatcserét. Az NFC funkció bekapcsolása a legtöbb készülék Beállítások/Kapcsolatok menüpontjában lehetséges. Okostelefonunknak továbbá a HCE technológiát is támogatnia kell, amely lehetővé teszi az NFC eszközök (pl. terminál és okoseszköz) között az érintésmentes tranzakciók biztonságos lebonyolítását. Ha okosórával használnánk a Google Pay szolgáltatást, olyan órát kell használnunk, amely legalább Wear OS 2.15 operációs rendszerrel fut, és rendelkezik NFC antennával.

Összességében elmondhatjuk, hogy igazán megéri a Google Pay szolgáltatást használni, ha Android rendszerű okostelefonunk van. Elég, ha a mobilunkat magunknál tartjuk, nem kell pénztárcát sem vinnünk mindenhova, ráadásul sokkal kényelmesebben és gyorsabban fizethetünk a mobiltárcával, mint készpénzzel vagy bankkártyával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában