hirdetés

2021.06.24. 09:53

UV ellen naptejjel, strandi lopás ellen lakásbiztosítással védjük magunkat

Az idei nyár is úgy robbant be, hogy egyik nap még a nagykabátot akasztottuk le a fogasról, a másik nap pedig már vehettük elő a papucsokat és szandálokat.

PR cikk

A strandok és a fürdőhelyek újra megnyitottak, és a hosszú, végeláthatatlan téli hónapok után természetes, hogy mindenki menni szeretne amerre csak lát, és élvezni egy kicsit a hirtelen jött szabadságot.

Mára már szerencsére nagyon sok lehetőségünk van arra, hogy értékeinket biztonságban tudjuk.

A legtöbb fürdőkomplexum általában minden vendége számára biztosít olyan zárható szekrényeket, ahol tárolhatják az értékeiket, illetve a klasszikus nyakba akasztós műanyag pénztárolóknak is még mindig megvan a maguk létjogosultsága.

Ezen kívül gyakorta vallott biztonságpolitika a magyar fürdőzők körében, hogy egyszerűen csak leterítjük egy törölközővel a táskánkat, gondolván, hogy ez 100%-os védettséget fog majd nyújtani az értékeinknek.

Egészítsük a meglévő lakásbiztosításunkat!

Általában nem szokott nagyobb baj történni, sőt, akik olyan szerencsések, hogy a leterített törölköző mindig tökéletesen működött, talán nem is gondolnak bele, hogy valójában minden értéküket teljesen védtelenül hagyták ott a parton.

A Pannon-Safe biztosítási szakértői szerint, érdemes a meglévő lakásbiztosításunkhoz hozzáadni néhány kiegészítő csomagot, ami leginkább a strandi lopások ellen véd.

A kiegészítő konstrukciók ugyanúgy érvényesek lesznek az egy háztartásban élő személyekre, a fizetendő biztosítás díja pedig maximum pár ezer forinttal fog megnövekedni, ami eléggé csekély összegnek számít, ha biztonságunkról van szó.

Ez a fajta kiegészítő biztosítás a készpénzre és az ékszerekre nem terjed ki, de egyéb vagyontárgyakra igen.

A nagyobb értékkel bíró használati eszközeinkre (pl.: laptop vagy kamera) pedig érdemes külön biztosítást kötni.

Mindemellett vannak olyan óvintézkedések is, amikre még akkor is érdemes figyelni, ha rendelkezünk ezzel a kiegészítő biztosítással.

Íme, néhány jó tanács!

Képek forrása: www.pannonsafe.hu

A lehetőség tehát adott, sőt, erősen ajánlott, hogy hivatalosan is bebiztosítsuk magunkat a strandi lopások ellen, így cserébe nem kell majd állandóan a partot pásztázni a szemünkkel, hanem nyugodtan átadhatjuk magunkat a fürdőzés élményének.

Azonban még így is tanácsos használni a fürdők által biztosított zárható szekrényeket, és hacsak nem életbe vágóan fontos, ne vigyünk magunkkal nagy értékű tárgyakat a partra.

Bár olyan világot élünk, ahol szeretjük megosztani a közösségi médiában életünk minden örömteli eseményét, a nyaraláson készült fotókat és videókat inkább utólag tegyük közzé, hiszen a betörők számára ez egy tökéletes biztosíték lehet, hogy a lakás üres, és senki nem is lesz otthon.

Összegezve tehát, ahogy utasbiztosítás nélkül sem indulunk el nyaralni, a strandi lopások ellen védő kiegészítő konstrukció nélkül se kezdjük meg a strandszezont.

Élvezzük a nyarat és a szabadságot úgy, hogy semmi miatt ne kelljen aggódnunk, maximum csak azért, hogy maradt-e még lángos a büfében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában