Segít a gázszerelő

2021.05.31. 07:00

A javítás mellett a jövő szakembereit is kineveli

A csabai Jeszenszki Gázszerelő Kft. két évtizede tevékenykedik a szakmában, névadója, a társaság ügyvezetője pedig még ennél is régebben. A cég az épületgépészeti munkálatokat a tervezéstől a komplett kivitelezésig vállalja, miközben az utánpótlást is kineveli: aktívan részt vesz a szakmunkástanulók gyakorlati képzésében.

PR CIKK

Saját épületgépészeti szaküzletük Békéscsabán, a Trefort utcában található /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

Kezdetben csak épületgépészeti kivitelezéssel foglalkoztunk, elsősorban Békéscsabán és Békés megye területén. Később bővítettük tevékenységünket gázkészülékek, főleg Beretta gázkazánok szervizelésével, mely készülékek kelet-magyarországi szervizközpontja is vagyunk, de természetesen emellett más gázkészülékekkel is foglalkozunk, például Ariston, Riello, Fég stb. 2004-ben nyitottunk egy épületgépészeti kiskereskedelemmel foglalkozó szaküzletet Békéscsabán, a Trefort utcában, illetve ettől az évtől kezdve foglalkozunk szakmunkástanulók gyakorlati képzésével is, melyben több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkező szerelőgárdánk nagy szerepet kap – részletezte Jeszenszki Tibor.

Az ügyvezető hozzátette, a cég azért is foglalkozik tanulókkal, hogy az utánpótlás biztosítva legyen, elmondása szerint ugyanis szakemberhiány van, és sajnos a fiatalok közül sem mindenki választja a szakmát az iskola elvégzése után. – Mint ahogy minden szakmában, így itt is előfordul, hogy mire végez a fiatal, már nem biztos, hogy ezzel szeretne foglalkozni – tette hozzá.

Saját épületgépészeti szaküzletük Békéscsabán, a Trefort utcában található /Fotó: Bencsik Ádám/

Jeszenszki Tibor tapasztalata szerint egyre kevesebb a gázszerelő, utánpótlás pedig lényegében nincs. Kiemelte, nem indult például gáz- és hőtermelőberendezés-szerelő képzés, mely egyébként egy külön szakma, és nem összetévesztendő a csőhálózat-szereléssel. Szavai szerint a szakemberhiányt mindenki megérzi, az ágazatban dolgozók és a lakosság egyaránt: többet kell várni a mesterekre.

– Amire még fontos felhívni a figyelmet, hogy a gázkészülékek karbantartását bármely időszakban el lehet végezni, nem érdemes erre a fűtési szezon kezdetéig, őszig várni. Sőt, ebben az időszakban szinte biztosra vehetjük, hogy már nem tud azonnal a helyszínre sietni a gázkészülék-szerelő. Ilyenkor ugyanis már sokan keresnek amiatt is, hogy meghibásodott a gázkészülék. Ezek pedig természetesen prioritást élveznek, ezért mindig azt szoktam javasolni, hogy a fűtési szezon után, a nyár folyamán végeztessük el a karbantartási munkálatokat, ekkor hívjunk szerelőt – tanácsolta Jeszenszki Tibor.

Elérhetőségek:

Jeszenszki Gázszerelő Kft.

Cím: 5600 Békéscsaba, Trefort u. 21–23.

Telefon/fax: 06/66-451-011 +36/30-681-3855

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában