hirdetés

2021.03.26. 09:29

Lakásvásárlás személyi kölcsönnel – milyen előnyei vannak?

Hatalmas, mondhatni egész életre kiterjedő élmény, amikor elfordítjuk a kulcsot, kattan a zár, és átlépjük első saját lakásunk küszöbét. Nem feltétlenül sima és egyenes út vezetett el idáig, de ez most kit érdekel, ugye? A boldogsághormonok ilyenkor felülírnak minden korábbi nehézséget, csak mi vagyunk, az új kégli és a rózsaszín mámor. Te még az említett kaland előtt vagy, és azon gondolkozol, hogy személyi hitellel fedeznéd a hiányzó részt? Nagyon szerencsés vagy, mert pont a „Lakásvásárlás személyi kölcsönnel” topikról diskurálunk a következőkben, tarts velünk!

PR cikk

Asian woman Real estate broker agent showing a house detail in her file to the young Asian couple lover looking and interest to buy it. Buying a new house.

Mit gondoljunk át a lakásvásárlás személyi kölcsönnel projekt előtt?

Azt mondanunk sem kell, és bizonyára mostanában már a csapból is ez folyik nálad: egy hitelfelvételt mindig kötelezően meg kell előzzön egy rendkívül felelősségteljes és átgondolt döntési stádium. Alighanem ezen a mérlegelésen már túl is vagy, hiszen valamiért a lakásvásárlás személyi kölcsönnel alternatíva mellett tetted le a voksodat a lakáshitel kontra személyi adósság ütközetben. Nézzük, mik is azok az alap támpontok, amik segíthetnek a választásban. Nagyon fontos kérdéskör az igényelt hitelösszeg mértéke, illetve hogy mennyire gyorsan szeretnél hozzájutni a pénzhez. A visszatérítés kapcsán azt érdemes átgondolnod, hogy mi az általad biztonsággal vállalható maximális havi törlesztőrészlet, plusz hogy mekkora átfutású futamidővel szeretnél együtt élni. Két utóbbit mindenképpen annak tükrében kalkuláld végig, hogy minél hosszabb a lejárat, tulajdonképpen annál drágább a hiteled, így tényleg próbáld kiagyalni a lehető legoptimálisabb kombinációt.

Nézzük, mik azok körülmények, amikor abszolút a személyi kölcsön a nyerő?

Talán az egyik legmeghatározóbb tényállás, amikor valóban gyorsan szükséged van a pénzösszegre, hiszen a személyi kölcsön nem jelzálogalapú, vagyis a kérelem nem igényel ingatlanfedezetet. Így nyilván az egész procedúra átfutása is jóval gyorsabb, tudniillik nem kell elbattyogni a földhivatalba, és a közjegyző, illetve az értékbecslő keresésének kálváriája is elhagyható. Sőt amennyiben a jövedelmi helyzeted ezt lehetővé teszi, még adóstárs bevonására sem lesz banki igény. Azt viszont tudnod kell, hogy az ezzel elérhető totális hitelkeret jóval elmarad a lakáshitelek adta lehetőségektől, ennek fejében azonban a futamidő is hatványozottan rövidebb. Így ne riasszon el a magasabb kamatszint által gerjesztett pánik se, hiszen a hitelcsomagod végtarifáját szabályozza a komplett hitelezési időperiódus és a restancia teljes összege is, amik esetedben tehát valószínűleg jóval csekélyebbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában