hirdetés

2021.02.26. 11:58

Fogkrém vásárlási tippek kezdőknek

A megfelelő fogkrém kiválasztása kiemelten fontos a száj egészsége miatt. Minden ember foga egy kicsit más, és nem mindegy, hogy érzékenyebb, gyengébb, vagy szuvasodásra hajlamos-e. Egészen másfajta fogkrém ajánlott annak, akinek ép, erős fogazata van és annak, aki rendszeresen küzd szuvasodással.

PR cikk

Milyen az ideális fogkrém?

A drogériákba belépve ma már dugig találjuk a polcokat a legkülönfélébb szájápolási eszközökkel. Nem képeznek kivételt ez alól a fogkrémek sem.

Fehérítő hatású, fogínyvérzés ellen, szenzitív, gyógynövény alapú – csak néhány példa a rengeteg típusból, amelyek közül válogathatunk. De vajon melyik az, amelyik tényleg érdemes megvásárolni?

A választás már csak azért sem egyszerű, mert mindenki jó minőségű terméket szeretne vásárolni, lehetőleg elérhető áron. Érdemes az alábbiakat tudni a különböző fogkrémekről, hogy egyszerűbb legyen kiválasztanod a számodra legmegfelelőbb típust.

Nem mindig a legdrágább fogkefe a legjobb /Fotó: pixabay.com/

A drága fogkrém még nem jelenti azt, hogy megfelelő is

Napjainkban már az sem titok, hogy nem mindig a legdrágább darab a legjobb is egyben. De vágjunk is bele, hogy a következő bevásárló körút már tudatosabb lehessen!

Mielőtt azonban kiválasztanánk magát a fogkrémet, néhány dolgot érdemes letisztázni. Ez pedig a fogmosás technikája.

A megfelelő fogkefe és az alapos tisztítás ugyanis elengedhetetlen ahhoz, hogy a végeredmény valóban az legyen, amire vágyunk. A legjobb módszer, ha egy puha sörtéjű kefét használunk, a lepedékeket pedig finom, körkörös mozdulatokkal távolítjuk el a fogakról.

Fontos tisztázni azt is, hogy melyek azok a hatóanyagok, amelyek szóba sem jöhetnek

Egyesek allergia vagy érzékenység miatt kénytelenek mellőzni bizonyos adalékanyagokat. Mások nem szívesen használnak állati eredetű termékeket vagy épp csak a környezetet szeretnék a lehető legjobban kímélni. Ezeknek az alapanyagoknak a kizárásával máris szűkül a kör.

A legnépszerűbb fogkrémek azok, amelyek fogfehérítő hatással bírnak. Ma már szinte elvárás a ragyogó, fehér mosoly, ugyanakkor mégis sokan küzdenek a makacs sárgasággal, amit a szennyeződések, a kávé és a dohányzás okoznak.

Óvatosan a fogfehérítéssel!

Ezek a fogkrémek fluoridot, valamint apró, kemény szemcséket tartalmaznak, melyek együttesen eredményezik a fehérítő hatást. Arra viszont nagyon fontos ügyelni a vásárlás során, hogy milyen koncentrációban tartalmazza ezeket a termék. Ha túlzásba esünk, annak könnyen az egészségünk láthatja kárát.

Létezik fogkrém fogkő ellen is?

A másik gyakori probléma, amivel nap, mint nap küzdünk, az a fogkő. Ideális esetben azt gondolhatnánk, hogy a rendszeres fogmosás elegendő a megelőzéshez. Ugyanakkor, ha már kialakult, gyakran csak a fogorvos segíthet.

Szerencsére találhatunk fogkrémet erre a problémára is. Ilyen esetben a legjobb választás egy antibakteriális fogpaszta lehet, ami nem csak a fogkő eltávolításában segíthet, de abban is, hogy megelőzzük annak visszatérését a fogak felszínére.

Fogínyvérzés esetén kiemelt jelentősége van a kíméletes fogkefének

Ilyen esetben a gyulladt fogíny sokkal sérülékenyebb. Emellett a fogínyvérzés elleni, illetve a sensitiv és gyógynövényes fogkrémek sokat javíthatnak a fájó, vérző fogíny állapotán, illetve a szájvíz használata is erősen javasolt.

Emellett természetesen arra is ügyelni kell, hogy a fogápolás rendszeres és alapos legyen. Ennek hiányában ugyanis bármilyen csodaszert megvásárolhatunk, de a kívánt eredmény elmarad majd.

A legjobb, ha naponta kétszer rászánjuk azt a néhány percet, hogy alaposan megtisztítsuk a fogainkat és a szájüreget, így a fogproblémák, a kellemetlen lehelet és a fájdalmas fogorvosi kezelések is elkerülhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában