hirdetés

2018.06.01. 13:57

A hétvégén 21. Szupermaraton

A hétvégén rendezi meg a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club a 21. Szupermaratont. A Békéscsaba–Arad–Békés­csaba közötti 200 kilométe­res viadalon több mint ezerötszázan vesznek részt, a legtöbben kerékpárral vágnak neki a távnak, mintegy ezerháromszázan.

Munkatársunktól

Tóth Sándor versenyigazgató, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club ügyvezetője, mesteredző a következőket mondta a hétvégi megmérettetéssel kapcsolatban:

– Először is arra hívnám fel az indulók figyelmét, hogy a hétvégén harminc fok körüli hőmérséklet várható, ami alaposan próbára teszi a szervezetet. Mi gondoskodunk frissítőhelyekről az út során, de a versenyzőknek és a kísérőiknek saját maguknak is meg kell oldani ezt a problémát. El kell, hogy mondjam, aki teljesíteni tudja egyéniben és váltóban a 200 kilométeres távot, az mind dicséretet érdemel, hiszen ezek az emberek nemcsak a távolságot, hanem önmagukat is legyőzik. Egyéniben tíz férfi indul, közülük a legrutinosabb a hatszoros győztes, Bogár János. A békéscsabai Görgényi Andrást a dobogóra várom. A többieket nem nagyon ismerem. Váltóban a férfiaknál a mi versenyzőinket felvonultató ŠKODA csapat a legnagyobb esélyes, míg a hölgyeknél nagy csatára van kilátás a Frühwald és a Budapest Bank váltója között. A kerékpárosoknak szeretném elmondani, hogy őket is megviselheti a nagy meleg, ezért kérem, hogy a kötelező pihenőket tartsák be. Mind Mezőkovácsházán, mind Medgyesegyházán nagy szeretettel várják őket, és itt felfrissülhetnek a folytatásra.

A 2017-es év öttagú férfiváltók versenyének győztese, a ŠKODA csapata és az AutoMobil Körös Kft. kerékpárosai /Archív felvétel/

Ami az egyéni indulókat illeti, itt lesz közöttük a 37 éves Simonyi Balázs színész, filmes, újságíró, fotós, amatőr atléta és triatlonista. A fiatal sportember a Spartathlont négyszer (2013, 2014, 2015, 2016) teljesítette, és emellett több ultratávú verseny résztvevője volt.

A szegedi Barta Tamás ­korábban részt vett a perui ­sivatagi futáson, amelynek során hat nap alatt 250 kilométert kellett lefutniuk a versenyzőknek az Atacama-­sivatagban. A verseny leghosszabb, hatvannyolc kilométeres szakasza után egy nap ­pihenőjük volt a futóknak. Barta Tamás 14 kilogrammos felszereléssel a hátán teljesítette a rendkívüli kíhívást jelentő, 250 kilométeres távot, ideje 59 óra 21 perc volt.

 

A hétvégi rendezvényt a ŠKODA és az AutoMobil Körös Kft. támogatja. Újdonság a márkánál a ŠKODA RELAX bérleti program, melynek keretében a magánszemélyek is élhetnek a tartós bérlet előnyeivel. Keressék a járműveket az útvonalon, látogassák meg a ŠKODA standot Békéscsaba főterén, vegyenek részt az esti díjátadón és hallgassák meg a ceremóniát követő koncertet!

A cég ŠKODA támaszpontot alakít ki a Kupak Kézműves Sörházban. A rendezvény két napján vár mindenkit az AutoMobil Körös csapata a Kupakban berendezett támaszponton is, ahol cseh söröket is kóstolhatnak az érdeklődők. A bemutató a Porsche Hungaria támogatásával és a Békéscsabai Atlétikai Club közreműködésével jön létre.

A ŠKODA márka és az AutoMobil Körös ezzel az együttműködéssel is segíteni kívánja a nagy múltú szupermaraton színvonalas lebonyolítását, s a jövőbe tekintve már most készül a 2019. évi sportesemény megrendezésére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában