Promóció

2018.02.05. 13:43

Udvaros Dorottya a Csabagyöngyében mutatja be új lemezét

A XVI. Csabai Farsang keretében érkezik Békéscsabára Udvaros Dorottya, akinek három évtized után készült el sokak által várt második önálló albuma Majdnem Valaki címmel.

Az 1985-ben megjelent Átutazó Dés László és Bereményi Géza nagyszerű közös alkotása volt. Udvaros Dorottya azért nem akart újra lemezt készíteni, mert úgy érezte, az akkor előállt ihletett állapot egyszeri és megismételhetetlen. Elhatározása akkor változott meg, mikor találkozott Hrutka Róberttel, második albumának zeneszerzőjével.

„Azonnal megéreztem, milyen sokoldalú és érzékeny művész, és rögtön meg is kértem, hogy ha van kedve, írjon egy dalt az önálló estemre. Ebből végül három dal lett Bereményi Géza szövegeivel, aminek nagyon örültem, és szép lassan jött a többi is, nagyon könnyen. Voltak köztük líraiak, pörgősebbek, és elkezdtünk gondolkodni, miként álljon össze egy lemezanyag. Így született meg a Majdnem valaki.” – mesélte.

Az új lemez sok szempontból az Átutazó világának folytatása, Bereményi szövegei ezúttal is a férfi-nő viszony finom árnyalatait vizsgálják. A koncerten Hrutka Róbert vezetésével egy olyan zenekar közreműködik majd, amelynek tagjai külön-külön is ismert és elismert tagjai a hazai zenei életnek.

Egyéniségek nagy találkozása a színpadon és egy kihagyhatatlan koncertélmény várja a közönséget február 8-án a Csabagyöngye Kulturális Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában