Weinstein árnyéka

2017.12.20. 17:33

Plakátokon támadják Meryl Streepet Los Angelesben

Úgy tűnik, vannak, akik úgy gondolják: a színésznő, állításával ellentétben mégis tudott a szexuális botrányokról.

Los Angelesben kedden jelentek meg azok a fekete-fehér plakátok, amelyeken a háromszoros Oscar-díjas színésznő Harvey Weinstein társaságában látható, szemét pedig egy vörös csík takarja, „She Knew” (Tudta) felirattal - írja a port.hu.

Az ügy előzménye, hogy Streep és néhány kollégája nemrég bejelentették: azt tervezik, hogy fekete ruhában jelennek meg a Golden Globe díjkiosztón, ezzel tiltakozva a szexuális zaklatások ellen. Ezen azonban Rose McGowan színésznő, Weinstein egyik áldozata komolyan felháborodott, kijelentve:

A csendes tiltakozást egyszerűen képmutatónak tartja, hiszen szerinte Streep több évtizede tud a zaklatásokról, de máig hallgat.

Meryl Streep erre így reagált:

„Fáj Rose McGowen támadása, amiről az újságok szalagcímei szóltak a hétvégén, de tudnia kell, hogy tényleg fogalmam sem volt Weinstein bűneiről – sem a 90-es években, amikor őt bántalmazta, sem az azt követő évtizedekben, amikor másokkal tette. Nem az történt, hogy hallgattam volna.

Egyszerűen nem tudtam róla. Nem sumákoltam. Nem tudtam. Fogalmam sem volt, hogy fiatal nőkkel erőszakoskodott. Nem tudtam, hogy ezek megtörténtek.

Nem tudom, hol lakik Harvey, és ő sem volt nálam soha. Soha nem hívott fel a hotelszobájába. Az irodájában is csak egyszer jártam, 1998-ban, amikor Wes Cravennel beszéltünk A szív dallamairól.”...

A plakátok tanúsága szerint azonban McGowan-en kívül mások is vannak, akik nem hisznek Streepnek. Bár nem világos, kik ők, a plakátokat városszerte több helyen is lencsevégre kapták, bizonyítva ezzel: ugyan a botrány hónapokkal ezelőtt robbant ki, az indulatok azóta sem csillapodnak.

Borítókép: AFP / DENNIS VAN TINE / NURPHOTO

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!