Országos hírek

2006.08.25. 14:22

Megemlékeztek a vihar áldozatairól

Péntek délben egy percre megállt az élet a fővárosban a vasárnapi viharban életét vesztett öt ember emlékére; leállt a tömegközlekedés, megszólaltak a mozdonykürtök; a közmédiumok is az áldozatokra emlékeztek; a Parlament és a főpolgármesteri hivatal épületére gyászlobogót tűztek.

MTI

A kormány még szerdán úgy döntött, fővárossal közösen arra kéri a budapestieket, hogy péntek délben egy perces néma leállással fejezzék ki részvétüket és együttérzésüket a vasárnapi természeti katasztrófa áldozatai és sérültjei iránt. A tűzijáték ideje alatt kitört vihar következtében öt ember meghalt és sok száz megsérült.
Délben a BKV felszíni járatai egy percet álltak a megállókban. A Moszkva téren ugyanakkor az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy a járművek elindultak a megállókból. Budapesten és közvetlen környezetében a MÁV mozdonykürtjei 10 másodpercig szóltak.
A Magyar Televízió egy percen át állóképeket mutatott a katasztrófáról, a déli harangszó pedig az áldozatokra és a mentésben résztvevő helytállására emlékeztetett.
A Magyar Rádió Kossuth és Petőfi adóján egy percen át komolyzene volt hallható. A Bartók rádió nem változtatta meg programját, amelyen egyébként is egy komolyzenei alkotás szerepelt a déli harangszó előtt.
"Gyászszünet a vasárnapi természeti katasztrófa áldozatainak emlékére" - olvashatták a Duna tévé mindkét csatornájának nézői, miközben Beethoven III. szimfóniájának egy részlete szólt.
A Hír TV harangszó mellett élő képeket mutatott az Erzsébet hídról és környékéről. A TV2 és az RTL Klub is megemlékezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!