illegális bevándorlás

2019.10.21. 16:13

Zavargás tört ki egy máltai menekültközpontban

A lázongások hétfő hajnalban törtek ki a máltai Hal Far menekültközpontban – közölte a szigetország rendőrsége.

A rendbontók öt autót és egy konténert felgyújtottak. A közbeavatkozó rendvédelmi szerveket a migránsok kövekkel és egyéb tárgyakkal dobálták meg. A The Times of Malta című helyi lap úgy értesült, hogy egy rendőrautót is megrongáltak.

A tartózkodási engedéllyel nem rendelkező illegális bevándorlók számára létrehozott zárt máltai menekültközpontokban elhelyezett migránsok már hónapok óta tiltakoznak a létesítményekben uralkodó életkörülmények és a menedékkérelmi eljárások lassú elbírálása miatt.

A The Times of Malta szerint a zavargás azt követően tört ki, hogy a hatóságok elutasították egy csoport menedékkérőnek azt a követelését, hogy egy nyitott menekültközpontba helyezzék át őket.

A máltai menekültközpontok túltelítettek, miután az utóbbi hónapokban migránsok százai érkeztek a szigetre. A helyi hatóságok sokukat más uniós tagállamokba helyeznék át, de ez eddig nem történt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában