Illegális bevándorlás

2018.01.22. 12:40

Völner: Soros szervezetei Magyarország megbüntetésére készülnek

A magyarok elvárják az illegális bevándorlás elleni fellépést, ezért alkották meg a „Stop Soros” törvénycsomagot – mondta az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára hétfőn egy interjúban.

Völner Pál szerint a Soros által támogatott szervezetek arra ösztökélik az európai intézményrendszert, hogy támogassa a tömeges migrációt, a szervezett betelepítést, az ellenálló államokat, köztük Magyarországot, pedig büntessék meg – írja az Origo.hu.

A bevándorlást szervező, elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat migrációval foglalkozó szervezetként. Ha ezt elmulasztják, akkor a hatóságok fogják megtenni helyettük. Továbbá be kell számolniuk az ilyen jellegű tevékenységükről – ismertette az államtitkár.

A finanszírozók éppen olyan veszélyesek, mint a szervezők, ezért rájuk is vonatkozna az idegenrendészeti távoltartás intézménye, amelynek keretében a schengeni határ 8 kilométeres körzetéből, indokolt esetben pedig a külföldi állampolgárokat Magyarország egész területéről ki lehetne tiltani – fűzte hozzá.

A második kvótaperről szólva Völner Pál azt mondta: a fő kérdés, hogy politikai vagy jogi döntést hoz majd az Európai Unió Bírósága. A Soros által támogatott szervezetek, személyek arra ösztökélik az európai intézményrendszert, hogy támogassák a tömeges migrációt, a szervezett betelepítést, azokat a tagállamokat pedig, amelyek ellenállnak, büntessék meg. Az Európai Bizottság ebben az esetben is kettős mércét alkalmazott. Csak három tagállam, Magyarország, Csehország és Lengyelország ellen indított eljárást, pedig alig akad ország, amely teljesítette volna a kvótát – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában