Strasbourgig mennének

2018.01.10. 11:53

Volner: a Jobbik a jog minden betűjébe bele fog kapaszkodni

A Jobbik a jog minden lehetséges betűjébe bele fog kapaszkodni az Állami Számvevőszék (ÁSZ) határozatával szemben – közölte Volner János, a párt alelnöke, frakcióvezetője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Értékelése szerint az eljárás során minden úgy történik, ahogy Orbán Viktor szeretné, és minden pozícióban olyan emberek ülnek, akiket korábban Fidesz-tagként ismert meg a közvélemény.

Azt mondta: a nemzetgazdasági tárca tavaly ősszel egy olyan rendeletmódosítást fogadott el, amely szerint adók módjára behajthatók a pártok által meg nem fizetett köztartozások, vagyis például azok a pénzek, amelyeket az ÁSZ bírságként kiszab. Ez azt bizonyítja, hogy a Fidesz már akkor biztos volt abban, hogy a számvevőszéket fogja felhasználni az ellenzék lejáratására és a Jobbik megsemmisítésére – fogalmazott Volner János.

A jobbikos politikus szerint a kormányfő „hűen másolja Putyin munkamódszereit”, igyekszik teljes függésben, büntetőjogi fenyegetettségben tartani az ellenzéket, különösen Vona Gábort.

Megjegyezte azt is, hogy a jogi lehetőségek vélhetően nem zárulnak le a választásokig, ezért megítélése szerint a népnek előbb lesz lehetősége dönteni és megvívni a szabadságharcát „egy diktatórikus, egyre inkább elnyomó eszközökkel operáló rezsimmel szemben”.

A jogi lépéseket firtató kérdésre elmondta: azt a törvényt kívánják megtámadni jogi fórumokon, amely rögzíti, hogy az ÁSZ jogerős döntésével szemben nincs jogorvoslati lehetőség, illetve külön jogi eljárásban akarnak fellépni a várható inkasszó ellen. A nemzetközi fórumok közül a strasbourgi bíróságot nevesítette.

A frakcióvezető azt is megerősítette, hogy nem hajlandók kifizetni a kiszabott 331 millió forintos bírságot, mert meglátásuk szerint az egész eljárás „tocsog a törvénytelenségben”.

Volner János beszámolt arról is, hogy az általuk kezdeményezett gyűjtés 62 millió 458 ezer forintnál jár.

Nemmel felelt arra a kérdésre, hogy ki tudnák-e fizetni a bírságot abból, hogy a plakáthelyeket korábban a Jobbiknak eladó cégek visszavásárolták a felületeket. Egy másik kérdésre a jobbikos politikus azt is elmondta: lezárult a plakáthelyek pénzügyi rendezése, jelenleg nincs banki adóssága a pártnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában