Ország-világ

2021.08.13. 06:56

Visszautasítja Hadházy vádjait az MSZP-s polgármester

A momentumos jelölt ingatlaneladási biznisszel vádolta meg a zuglói önkormányzatot. Horváth Csaba, Zugló MSZP-s polgármestere visszautasította a képviselő állításait.

„Csúsztatásokat, valótlanságokat jelentet meg Hadházy Ákos” – írta Horváth Csaba a Magyar Nemzet számára eljuttatott közleményében. Az országgyűlési képviselő" target="_blank" rel="noopener noreferrer"> Facebook-posztjában ingatlaneladási biznisszel vádolta meg az MSZP-s polgármester, Horváth Csaba által vezetett zuglói önkormányzatot. Az ellenzéki képviselő többek között azt állította, hogy Zugló Önkormányzata a nyilvánosságot megkerülve értékesíti az Egressy út és az Angol utca sarkán található, összesen 6300 négyzetméteres telket, illetve hogy azok vételára több mint százmillió forinttal kevesebb, mint a három éve becsült értéke volt.

Az MSZP-s kerületvezető visszautasította Hadházy Ákos állításait:

„Ha időt fordított volna arra, hogy utánanézzen az általa felhozott ingatlaneladás részleteinek, vagy csak egyszerűen Önkormányzatunkhoz fordul a valós adatokért, akkor megkímélhette volna magát attól, hogy veszítsen a hitelességéből azzal, hogy csúsztatásokat, valótlanságokat jelentet meg. Mindennek az árát ugyanis elsősorban a zuglóiak fizethetik meg, miközben őket akarja képviselni a zuglói képviselői mandátum megszerzésével.”

– írta közleményében a polgármester.

Korábban a közösségi oldalán " target="_blank" rel="noopener noreferrer">jelentette be Hadházy Ákos, hogy Pálinkás József és az Új Világ Néppárt is őt fogja támogatni a zuglói előválasztáson. A párt közleménye szerint magától értetődő, hogy Hadházyt támogatják, mert „kérlelhetetlen következetességgel képviseli azt, hogy a magyar politikának meg kell tisztulnia”.

Hadházy indulása Zuglóban gyakorlatilag kettészakította az ellenzéket.

A kerület hagyományosan baloldali fellegvárnak számít, Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője többször is nyíltan kritizálta Hadházyt, valamint az indulását támogató Momentumot. A nézeteltérések csak eszkalálódtak, amikor Tóth Csaba mögé beállt a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd, valamint a Jobbik is – utóbbi úgy, hogy a pártelnök Jakab Péter nem vállalta arccal a zuglói MSZP-s képviselő támogatását. Hadházy Ákost a Momentum, a Mindenki Magyarországa Mozgalom és az Új Világ Néppárt támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában