plombát is hamisított

2019.01.17. 11:24

Villanyóracsaló ellen emeltek vádat

A férfi visszatekerte a villanyórákat és hamisított plombákat rögzített több Pest megyei városban.

Az üllői férfi korábbi munkahelyein többször levette a villanyórákról az Országos Mérésügyi Hivatal hitelesítésre szolgáló pecsétjeit, a plombákat és megtartotta azokat. Később

egy szerszámkészítő ismerősét megkérte, hogy a megszerzett plombák mintájára gyártson olyan plombanyomó fejeket, amelyekkel hamis plombákat lehet készíteni.

2015 októbere és 2016 decembere között azokon a helyeken, ahova villanyszerelés miatt hívták, felajánlotta, hogy visszatekeri a fogyasztásmérőket. Ezt Üllőn, Maglódón, Fóton és Budapest különböző kerületeiben összesen 19 helyen fogadták el.

A Pest megyei főügyész közleménye szerint a férfi levágta a hiteles ólomplombákat, különböző árammennyiséggel visszatekerte a számlálókat, majd a készített plombanyomó fejekkel rögzítette a hamis plombákat. Ezzel mintegy félmillió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak – ismertette a főügyész.

A Ceglédi Járási Ügyészség a villanyszerelőt bélyeghamisítás és lopás, a szerszámkészítőt bélyeghamisítás bűntettével, kilenc, villanyóráját visszatekertető embert pedig lopás vétségével vádolja.

A vádlottak bűnösségéről a Budakörnyéki Járásbíróság dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában