Felveszik a harcot

2020.01.25. 06:31

Világszintű oktatási hálózat kiépítését jelentette be Soros

A terv konkrétan kimondja továbbá, hogy olyan társadalmi rétegeket célozna meg, amelyek hátrányosabb helyzetben vannak, azonban gyorsan konkretizálja, hogy ideológiájával a „menekülteket és a bebörtönzötteket” képezné tovább.

Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros (R) listens to Human Rights Watch director Kenneth Roth after delivering a speech on the sidelines of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: FABRICE COFFRINI

Soros György egymilliárd dollárt ajánlott egy világszintű oktatási hálózat kiépítésére, ami a Human Rights Watch igazgatója szerint egy új generációnyi Soros Györgyöt nevelne ki. A terv a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (OSUN) alatt fogná össze a befolyása alatt álló egyetemeket és oktatási tevékenységét a bűnözőkre és migránsokra alapozná – olvasható a V4NA Hírügynökség hírösszefoglalójában.

Soros György, Svájcban jelentette be, hogy egy új egyetemi hálózatot készül kialakítani, hogy felvegye a harcot a globális kihívásokkal és a diktátorokkal. A milliárdos 1 milliárd dollárt ajánlott fel a Nyílt Társadalom Egyetemi Hálózat (OSUN) kialakítására, ami összefogná a kutatást a világ egyetemei között.

Bár konkrétan nehéz körülhatárolni, hogy milyen tantervet támogatna a szervezet, Kenneth Roth, a Human Rights Watch igazgatója üdvözölte a kezdeményezést és elmondta, hogy ez tökéletes ellenszer lesz az illiberális kormányzásra, azzal, hogy Soros Györgyök újabb és újabb generációit neveli ki.

A terv konkrétan kimondja továbbá, hogy olyan társadalmi rétegeket célozna meg, amelyek hátrányosabb helyzetben vannak, azonban gyorsan konkretizálja, hogy ideológiájával a „menekülteket és a bebörtönzötteket” képezné tovább. Tehát úgy tűnik, a Soros Györgyök újabb generációi migránsokból és bűnözőkből állnak majd.

Soros azt is elmondta, hogy világszintű hálózatot nem építhet egyedül. Felhívta minden támogatója figyelmét a kezdeményezésre, így kérve őket, hogy kapcsolódjanak be a világ újranevelésének ügyébe.

Borítókép: Soros György hallgatja Kenneth Roth, a Human Rights Watch igazgatójának beszédét 2020. január 23-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában