Ország-világ

2021.09.14. 14:55

Varga Judit: soha nem adjuk fel!

Az igazságügyi miniszter a spanyol El Correo de España lapnak, adott interjúja kapcsán fejtette ki gondolatait.

„Rossz hírünk van a minket bírálók számára: soha nem adjuk fel!” – írta kedden a Facebookon közzétett bejegyzésében Varga Judit, hangsúlyozva, hogy Magyarország tovább küzd azért, hogy Európa visszatérjen a helyes pályára. Az igazságügyi miniszter a spanyol El Correo de España lapnak, adott interjúja kapcsán fejtette ki gondolatait, amelyben arról beszélt, hogy

hosszú évek óta változatlan a kormány álláspontja a bevándorlás kérdésében, és nem fognak engedni a nyomásnak sem a határokon, sem a brüsszeli tárgyalóasztalnál.

„Továbbra is vannak olyan hangok, amelyek büntetni akarják a magyarokat csupán azért, mert nem állunk be a balliberális fősodorba. Perre mennek ezért még az Európai Bizottsággal is, miközben elsiklanak az olyan valós problémák mellett, mint a bővítéspolitika fáradtsága” – fogalmazott bejegyzésében Varga Judit, a gyermekvédelmi törvény miatt hazánk ellen indított támadásokról pedig azt írta: a jogszabály összhangban áll valamennyi uniós értékkel, Brüsszelnek pedig meg kell értenie, hogy nem lépheti át saját, a szerződésekben is lefektetett hatáskörét csak azért, hogy Magyarországot térdre kényszerítse.

„A párbeszédre nyitottak maradunk, a kölcsönös tiszteletet azonban mindig elvárjuk!” – hangsúlyozta a tárcavezető, aki szerint Brüsszel megpróbál majd beavatkozni a magyar választásokba.

Agresszív kampányra kell készülnünk, azonban a tények és a számok minket igazolnak minden téren, legyen szó a gazdaságról vagy az oltási programról.

– fejtette ki az igazságügyi miniszter.

Varga Judit bejegyzését úgy zárta: „Az alapító atyák által elképzelt Európához még nem késő visszatérni, ezért vagyunk mi, magyarok az egyik legaktívabb részesei az Európa jövőjéről szóló konferenciának! Kontinensünk sorsa rajtunk is múlik, ne féljünk hát cselekedni!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában