Megszorítások

2021.09.15. 19:17

Varga Judit: Brüsszel behódolást vár el

Varga Judit igazságügyi miniszter szerint Brüsszel behódolást vár el a koronavírus tragédiáját csökkentő pénzügyi segítségért cserébe.

Szabadka, 2021. augusztus 26. Varga Judit igazságügyi miniszter ünnepi beszédet mond a szabadkai Vackor Magyar Iskoláskor Elõtti Nevelõ és Gyakorlóintézmény avatóünnepségén 2021. augusztus 26-án. Az új oktatási intézmény három óvodai és két bölcsõdei csoportnak, 100 magyar gyereknek tud kiemelkedõ színvonalú elhelyezési és oktatási lehetõséget biztosítani. A fejlesztés értéke 885 millió forint.

Forrás: MTI

Fotó: Molnár Edvárd

A miniszter szerdán a Facebook-oldalán azt írta:

az európai embereknek az lenne az érdeke, hogy minél gyorsabban és minél erősebben épüljön vissza a gazdaság, „ehhez képest a helyreállítási alapokat Brüsszel arra használja fel, hogy olyan nemzeti politikákba is beleszóljon, amihez semmi köze”.

Brüsszel a világjárvány alatt nyújtott segítségért cserébe Romániát adóemelésekre, megszorításokra és oktatási liberalizációra kötelezi – fűzte hozzá.

Kiemelte: a magyar emberek munkájának köszönhetően a gazdaság erős, erről pedig még a Financial Times is csodaként számol be.

„Ezért nálunk Brüsszel nem érhet el megszorításokat!”

– szögezte le a miniszter, aki szerint elgondolkodtató, hogy milyen európai érték és milyen vezetés az, amely a bajbajutottakat és a tragédiát túlélőket kínozza.

Borítóképünkön Varga Judit igazságügyi miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában