konfliktus

2019.05.15. 16:44

Ukrajna újabb orosz termékek behozatalát tiltotta meg

Ez válaszintézkedés Oroszország múlt havi döntésére.

Az ukrán kormány szerdai ülésén úgy döntött, hogy újabb termékek behozatalát tiltja meg Oroszországból, konkrétan egyes cementfajták és furnértermékek importját – jelentette az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Ezek mind olyan termékek, amelyeket Ukrajnában is gyártanak – közölte Sztepan Kubiv kereskedelmi miniszter. Tájékoztatása szerint ezen felül kiegészítő vámot rónak ki augusztus elsejétől bizonyos ipari és mezőgazdasági termékekre, valamint ásványi műtrágyákra.

Azt, hogy pontosabban milyen termékekre, nem részletezte.

Elmondta, hogy ez válaszintézkedés Oroszország múlt havi döntésére, amely alapján júniustól megtiltja az ukrán gép-, könnyű- és fémfeldolgozó-ipari termékek importját, továbbá leállítja és külön engedélyhez köti a szén, a kőolaj, az olajipari termékek és származékok, illetve a földgáz exportját Ukrajnába.

Az Ukrajinszka Pravda szerint a most tiltólistára került cementfajtákból tavaly Ukrajna összesen csaknem 17 millió dollár értékben importált Oroszországból, míg a furnérárukból mintegy 19,7 millió dollár értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában