folyó

2017.08.24. 22:53

Újabb hajótörés történt Brazíliában, sok a halott

Két nap alatt összesen 41-en haltak meg hajóbalesetben az országban.

Csütörtökön újabb hajótörés történt Brazíliában, ezúttal az északkeleti Bahia szövetségi államban süllyedt el egy komp, a haditengerészet 22 halálos áldozatról számolt be. Két nap alatt összesen 41-en haltak meg hajóbalesetben az országban.

Szerdára virradóra az északi Para szövetségi államban, a Xingu folyón süllyedt el egy hajó, a helyi hatóságok adatai szerint ebben a katasztrófában tizenkilencen haltak meg, 23 túlélőt találtak, és hét ember eltűnt.

A csütörtökön elsüllyedt kompon 129 utas és a legénység utazott. A brazil haditengerészet szóvivője szerint a 22 halott mellett 21 túlélőt is találtak, másokat pedig polgári hajók mentettek ki. Flavio Almeida szerint 126 katonát mozgósítottak a mentéshez.

Helyi biztonsági források szerint a szerencsétlenség a reggeli órákban történt, a komp a szövetségi állam fővárosából, Salvador Da Bahiából a szomszédos Itaparica szigeten fekvő Mar Grandéba tartott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában