Ország-világ

2021.11.16. 21:46

Újabb baloldali milliárdosról derült ki, hogy fizet Márki-Zay Péternek

A vállalkozó az ATV híradójának azt mondta, úgy érzi „egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelynek az értékrendjével egyetért”. A miniszterelnök-jelölt felkérését a szakérői csapatba azért fogadta el, mert úgy érezte, ezzel segíteni tud az országon, gazdasági miniszter azonban már nem lenne – olvasható az ATV cikkében.

Bojár Gábor alapító-tulajdonos a budapesti Graphisoft Park 20 ezer négyzetméternyi irodának otthont adó új épületeinek avatásán 2018. szeptember 6-án.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Interjút készített Bojár Gáborral, a Graphisoft alapítójával az ATV Híradó. Bojár is Márki-Zay Péter szakértői csapatát erősíti, a gazdaságpolitikai területért felelős – írja a Magyar Nemzet.

A vállalkozó az ATV híradójának azt mondta: bár támogatja Márki-Zay Pétert, mint az ellenzék közös jelöltjét, nem a miniszterelnök-jelölt iránt érzett szimpátiája miatt vállalta el a feladatot, hanem azért, mert úgy érezte, ezzel segíteni tud az országon. – Én minden olyan esetben hajlandó vagyok segíteni egy gazdasági program kidolgozásában, amikor úgy érzem, az én szempontjaim érvényesülni tudnak, és ez az ország hasznára válik – magyarázta. Emlékeztetett, hogy vállalt már hasonló szerepet Dobrev Klára mellett is – írja az ATV.

„Sőt, hogy még torzabb dolgot mondjak, olyan kormányzatok mellett is, amelyek mellett a szimpátiám messze nem ilyen. Például amikor Matolcsy György lett a gazdaságpolitika vezetője, és alakult egy tanácsadó testület, az elején még abban is részt vettem”

– tette hozzá.

Bojár úgy véli, hogy ő a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarához képest másféle álláspontot képvisel. Azt mondta, az MKIK-val sok mindenben nem ért egyet, ezért sok vitájuk is volt. Azt azonban, hogy pontosan milyen irányvonalat képviselne a gazdasági program megalkotásakor, nem részletezte.

„A tanácsadóknak nem az a feladatuk, hogy nyilvánosságra hozzák a saját tanácsaikat, ezeket politikailag kell majd értékelni, és majd a politikai vezetők fognak ebből kialakítani egy kormányprogramot”

– vélekedett.

A gazdasági programért felelős csapat egyébként egy bővebb negyvenfős csoportból és egy szűkebb 14 fősből áll, azt azonban, hogy név szerint kik alkotják, Bojár nem árulta el. Úgy érezte, Márki-Zay Péter döntése, hogy kiket szeretne nyilvánosan is megemlíteni.

Arra a kérdésre, hogy lenne-e gazdasági miniszter, határozott nemmel válaszolt.

„Nem akarok miniszter lenni, szó sincs arról. […] Nem tudnám vállalni, én erre nem vagyok alkalmas. Egészen más tudásának kell lennie egy miniszternek”

– fogalmazott az ATV híradójának.

Azt is elárulta, hogy anyagilag is támogatta már a miniszterelnök-jelöltet. „Én úgy érzem, hogy egy jómódú polgárnak állampolgári kötelessége támogatni azokat a politikai formációkat, amelynek az értékrendjével egyetért” – vélekedett. Azt mondta, hogy „lehetőségeihez képest egy kisebb összeggel”, 1-2 millióval segítette Márki-Zayt időnként, de még azelőtt, hogy miniszterelnök-jelölt lett, és nem azért csak ennyivel, mert takarékoskodni akar, hanem azért, mert nem szeretné, hogy bármilyen párt tőle függjön – derül ki az ATV cikkéből.

Borítókép: Bojár Gábor alapító-tulajdonos a budapesti Graphisoft Park 20 ezer négyzetméternyi irodának otthont adó új épületeinek avatásán 2018. szeptember 6-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában