törölték a meccset

2018.01.16. 09:40

Tunéziában fociszurkolók csaptak össze rendőrökkel

Labdarúgó szurkolók csaptak össze rendőrökkel hétfő este a tunéziai fővárosban, Tuniszban két nappal azután, hogy csapatuk mérkőzését a korábban bejelentett adó- és áremelések elleni országos tiltakozások miatt törölték.

Kalifa Sibani belügyminiszter tájékoztatása szerint az Esperance Sportive de Tunis focicsapat több mint ezer drukkere gyűlt össze este a tuniszi Bab Szuika munkásnegyedben. A politikus szerint a tömeg kövekkel és üvegekkel felszerelkezve megrohanta a kormányzati épületeket. A rendőrség könnygázgránátokkal igyekezett elejét venni a rendbontásnak – számolt be róla az MTI.

A csapatnak szombaton kellett volna megmérkőznie egy palesztin ellenféllel. A klub vezetése azonban törölte a meccset, mert a hatóságok biztonsági okokra hivatkozva nagy mértékben korlátozták a stadionba beengedhető nézők számát.

Tunéziában január 8-án, hét évvel az „arab tavaszt” elindító tunéziai forradalom után kezdődött ellenzéki kezdeményezésre tüntetéssorozat a január 1-jén bevezetett megszorító intézkedések miatt. A megszorításokat – áremeléseket, költségvetési kiadáscsökkentést és adóemelést – a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tavaly kötött, négy évre szóló, 2,8 milliárd dollár (722 milliárd forint) értékű hitelmegállapodás keretében vezette be a kormány az év elejétől. Eddig mintegy 800 embert vettek őrizetbe a tiltakozó megmozdulásokon elkövetett rongálás, fosztogatás, gyújtópalackok és kövek dobálása miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában