megingathatatlan kapcsolat

2019.04.19. 08:43

Trump első külföldi államfőként találkozik az új japán császárral

Az amerikai elnök és felesége május 25-én érkezik állami látogatásra Japánba.

Május 25. és 28. között Japánba látogat Donald Trump amerikai elnök, így ő lesz az első külföldi államfő, aki állami látogatáson találkozik a május 1-jén trónra lépő új japán császárral, Naruhitóval – közölték pénteken Tokióban.

Az amerikai és a japán kormány közös bejelentésében hangsúlyozta, hogy az állami látogatás célja a két ország szoros viszonyának hangsúlyozása.

Az, hogy Japán Donald Trumpot és feleségét látja vendégül elsőként állami látogatáson az új császár trónra lépését követő Reiva korszakban, a megingathatatlan amerikai-japán kapcsolatot jelképezi – közölte Tokióban Szuga Josihide kormányszóvivő.

Donald Trumpot és Melania Trumpot állami fogadással várják majd a tokiói császári palotában, Abe Sindzó kormányfővel pedig minden valószínűség szerint az észak-koreai nukleáris leszerelésről és a Phenjan által 30-40 évvel ezelőtt elrabolt japánokról fog tárgyalni az amerikai elnök. Trump programjában szumómeccs és egy Idzumó osztályú hadihajó felkeresése is szerepel majd várhatóan.

Trump japán látogatása előtt, a jövő héten, Abe Sindzó utazik Washingtonba.

Az amerikai elnök 2017-ben már járt Japánban, de az nem hivatalos állami látogatás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában