Járvány

2020.12.03. 13:04

Tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában

Tovább gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése Ukrajnában, csütörtökre megint csaknem 14,5 ezer új beteget jegyeztek fel egy nap alatt, viszont egymást követő második napon ismét többen gyógyultak meg, mint ahányan megfertőződtek.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napon 14 496 esettel 772 760-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma, az elhunytaké pedig újabb 243 áldozattal 12 960-ra. Eddig 384 426-an gyógyultak meg, közülük szerdán több mint 15 ezren, így az aktív betegek száma most több mint ezerrel 375 374-re csökkent. A legtöbb új beteget, 1364-et ismét az ország legfertőzöttebb területén, a fővárosban jegyezték fel előző nap, velük együtt az eddig igazolt fertőzöttek száma Kijevben meghaladta a 75 ezret, az elhunytaké pedig 30-cal 1369-re nőtt.

Az elmúlt napon 1739 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került kórházba.

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter rámutatott, hogy a fertőzés terjedésének dinamikája némileg lassabb most, mint az előző héten volt, és szerinte ez az úgynevezett hétvégi karantén eredménye. A decemberre már megszüntetett szabályozás november utolsó három hétvégéjén volt érvényben, szombaton és vasárnap az élelmiszerboltokon, a gyógyszertárakon és a közösségi közlekedéseken kívül semmi sem működhetett.

Az RBK-Ukrajina hírportálnak ugyanakkor a kormányban és az elnöki hivatalban lévő, meg nem nevezett források megerősítették, hogy a vezetés fontolgatja a jelenlegi korlátozások további szigorításnak bevezetését január 2-23. között, teljes zárlatban azonban nem gondolkodnak. Ez az egyik munkahipotézis, amely mellett az a fő érv szól, hogy januárban amúgy is jelentősen visszaesik az üzleti aktivitás. Egy korábban nyilvánosságra került elképzelés szerint a szigorításokat hamarabb, már december utolsó napjaiban bevezetheti a kormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában