hanyagság?

2019.03.22. 08:24

Többszörösére emelkedett a vegyi üzemben történt robbanás halottainak száma

A korábbi hat helyett negyvennégyen vesztették életüket és több mint hatszázan megsérültek Csiangszu tartományban.

Cao Lu-pao, Jencseng város polgármestere reggel sajtótájékoztatón közölte azt is, hogy a növényvédő szereket előállító üzemben történt baleset sérültjei közül harmincketten kritikus, ötvennyolcan pedig súlyos állapotban vannak.

A városi vezető szerint Csang Csin-jüe, a Tiencsiaji vegyiipari üzem területi igazgatója is megsérült a robbanásban, őt is kórházban ápolják.

Értesülések szerint hatszáz negyven embert láttak el különböző fokú sérülésekkel a térség tizenhat kórházában.

A Tiencsiaji vegyi üzemben akkora erejű robbanás történt, hogy a kínai földrengés-felügyelet jelzőállomása figyelmeztetést adott ki, miután műszereik gyenge, 2,2-3,0 erősségű földrengést jeleztek. A tűzgolyót a kínai sajtó beszámolója szerint a műholdakról is látni lehetett. A környékbeli lakóházak és egy iskola ablakai is betörtek, többtucatnyi autóban esett kár.

Egy, az interneten közzétett felvételen látható, hogy a robbanást követően az üzem környékét fekete füst lepte el. A tűz átterjedt a környező gyárakra. A sajtó úgy tudja, gyerekek is megsérültek egy környékbeli óvodában.

További robbanások és esetleges vegyianyag-szivárgások miatti elővigyázatosságból mintegy ezer lakost evakuáltak a térségből.

A baleset okát egyelőre vizsgálják, de a több mint harminc – részben gyúlékony – szerves vegyületet előállító üzemet már többször elmarasztalták és meg is bírságolták a munkabiztonsági előírások megsértése miatt – írja az angol nyelvű China Daily hírportál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában