Baleset

2018.04.25. 06:49

Többen meghaltak egy illegális olajkútnál Indonéziában

Legkevesebb tízen meghaltak és negyvenen megsebesültek szerdára virradóra Indonéziában egy illegálisan működtetett olajkútnál bekövetkezett tűzben, és több ház is a lángok martalékává vált.

Az indonéz katasztrófaelhárítási ügynökség szóvivője, Sutopo Nugroho közölte: a nyugati fekvésű Aceh tartomány Pasir Putih nevű településén keletkezett tüzet még nem sikerült eloltani.

Az Antara indonéz hírügynökség úgy tudja, a település lakói olajat gyűjtöttek az évek óta illegálisan üzemeltetett kút körül a felszínen, amikor hajnal előtt felcsaptak a lángok. Az Antara szerint a sérültek súlyos égési sebeket kaptak.

A katasztrófaelhárítási ügynökség feltételezése szerint a tüzet egy vezetéken végzett hegesztés idézhette elő. Az AFP francia hírügynökség úgy tudja, hogy egy olajtócsa kapott lángra.

Indonéziában gyakori, hogy a helyiek, bár ez törvénysértő, továbbra is használnak olyan olajkutakat, amelyek gazdasági kiaknázásával korábban felhagytak a vállalatok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában