menekültek

2018.06.20. 19:01

Több száz migránst mentett ki a líbiai parti őrség

A líbiai parti őrség Európába tartó mintegy 200 migránst mentett ki a Földközi-tengeren és szállított vissza az észak-afrikai állam területére - közölte az al-Baján című, az Egyesült Arab Emírségekben megjelenő hírlap szerdán.

A lap értesülései szerint a hétfőn végrehajtott két mentőakció során a parti őrség hajóinak először a kőolaj- és gázmezőiről ismert Mellitah városától nyolc tengeri mérföldre (tizenöt kilométerre) sikerült 115 migránst felvenni fedélzetükre. További 76 embert ez-Zavíja városának partvidéke közelében mentettek meg.

Az illegális migránsokat a líbiai haditengerészet Tripolihoz közeli bázisára vitték egy különlegesen e célra kialakított központba, ahol elsősegélyben és pszichológiai segítségnyújtásban részesültek.

Líbiában számos, afrikai országból érkezett menekült él többnyire embertelen körülmények között a menekülttáborokban. A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) legalább 700 ezer illegális bevándorlóról tud az észak-afrikai országban.

A Moammer Kadhafi diktátor 2011-es bukása óta a káosz uralta Líbia az Európába igyekvő bevándorlók fő tranzitállomása lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában