röszke

2018.05.31. 12:11

Több mint harminc pénzügyőrt korrupcióval gyanúsítanak

Kihallgatott a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) 32 pénzügyőrt, aki a gyanú szerint 2017 októberétől rendszeresen - alkalmanként változó összegű - pénzt fogadott el a Magyarország területéről Röszkénél kilépő külföldi állampolgároktól - közölte a főügyész.

Keresztes Imre a közleményben azt írta, a pénzügyőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság állományába tartoztak, a korrupciót összehangoltan követték el. A gyanúsítottak közül egy ember vezető beosztású – tette hozzá.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése után a KNYF kedden és szerdán a Terrorelhárítási Központ és több megyei rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével számos helyszínen házkutatást tartott, és jelentős összegű, korrupcióból származó készpénzt foglalt le – olvasható a közleményben.

Az ügyészség hivatalos személy által bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt folytat nyomozást. Indítványozták 26 őrizetbe vett gyanúsított előzetes letartóztatását, a Szegedi Járásbíróság ezt 13 gyanúsított esetében el is rendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában