megmozdulások

2019.09.27. 21:34

Több mint harminc palesztin sebesült meg a gázai tüntetéseken

Egy katonai jármű megrongálódott, az izraeli hadsereg pedig tömegoszlató eszközökkel reagált.

Több mint 30 palesztin sebesült meg izraeli katonák által leadott lövésektől a Gázai övezet és Izrael közötti határ mentén tartott újabb pénteki tüntetéseken – közölték gázai orvosi források.

A gázai egészségügyi minisztérium szóvivője, Asráf al-Kedra tájékoztatása szerint 32 ember kapott lőtt sebet, további 31 pedig egyéb, különböző fokú sérüléseket szenvedett. A sebesültek között van négy mentős.

Mintegy 7000 palesztin vett részt a legutóbbi pénteki megmozduláson – tájékoztatta az EFE spanyol hírügynökséget egy izraeli katonai szóvivő. Hozzátette: tetten értek egy palesztin tüntetőt, akinek sikerült átjutnia az övezetet Izraeltől elválasztó kerítésen, de azonnal visszatért a gázai területre.

A tüntetők palesztin zászlókat lengettek, egyesek pedig házilagos készítésű robbanószerkezeteket hajítottak a határ túloldalán állomásozó izraeli katonák felé. Egy katonai jármű megrongálódott, az izraeli hadsereg pedig tömegoszlató eszközökkel reagált.

A gázai-izraeli határnál tavaly március vége óta rendszeresek a tüntetések, amelyeken palesztinok ezrei tiltakoznak az övezet blokádja és az egykori palesztin területek elvesztése ellen. A gázai egészségügyi minisztérium szerint a tiltakozások kezdete óta 310 palesztin halt meg és több mint 17 ezret lőttek meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában