illegális bevándorlás

2021.09.06. 06:58

Több mint ezer határsértő ellen intézkedtek a rendőrök

1020 határsértő ellen intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 376, szombaton 267, vasárnap 375 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett Győr-Moson-Sopron megyében elfogtak két határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén – az idén az eddigi legtöbb – 2318 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten – augusztus 23-tól 29-ig – a feltartóztatottak száma 2033 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát határnál és az ország belsejében nyolc embert fogtak el, velük szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt negyven gyanúsított ellen indult eljárás – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában