kezdődhet a kiképzés

2018.02.16. 15:12

Több mint 120 új tűzoltó tett fogadalmat Budapesten

Az újakkal együtt az elmúlt időszakban összesen több mint ezerháromszáz kiképzett újonc tűzoltó került be a katasztrófavédelem rendszerébe.

Százhuszonhárom frissen végzett tűzoltó és tizenegy tűzoltótisztjelölt tett fogadalmat pénteken az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) budapesti oktatási központjában.

Az OKF közleménye szerint Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az ünnepségen hangsúlyozta: a biztonság ma a legfontosabb közösségi érdek, az új tűzoltóknak pedig kiemelkedő szerepük lesz ennek garantálásában.

Kiemelte, hogy a kormány mindent megtesz a rendvédelmi állomány munkájának megbecsüléséért. Az új életpályamodellnek köszönhetően a rendvédelem hivatásos dolgozóinak bére az idén már átlagosan 45 százalékkal magasabb, mint amekkora 2015-ben volt – idézték a politikust.

Az ünnepségen Kontrát Károly és Góra Zoltán az OKF vezetője dicséretben részesítette Mészáros János, Ruzsek Ferenc, Horváth Bence és Takács Bálint tűzoltó őrmestereket.

Az új tűzoltók öt hónapos kiképzést követően állnak országszerte szolgálatba – közölte az OKF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában