dráma

2019.02.16. 07:27

Több halottja van a Chicago melletti lövöldözésnek, meghalt az elkövető is

A tettest elbocsátották a munkahelyéről, feltehetően ez motiválta tettét.

This video grab shows police officers guarding the area where a gunman opened fire in an industrial area in Aurora, Illinois on February 15, 2019. - Five people were killed and multiple police officers wounded February 15, 2019, when a gunman opened fire in an industrial area on the outskirts of Chicago, police said. The gunman, who was killed, was identified as 45-year-old Gary Martin, believed to be an employee of the facility.Police said they do not know the motive for the shooting. (Photo by John HILLMAN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: John HILLMAN

Öt halottja van a Chicago melletti Aurora városkában elkövetett lövöldözésnek, meghalt az elkövető is – jelentette be péntek esti sajtókonferenciáján Kristen Ziman, a helyi rendőrség vezetője.

Az NBC televízió késő esti híradójának értesülései szerint az elkövetőt a lövöldözés reggelén elbocsátották a munkahelyéről, feltehetően ez motiválta tettét.

Az első jelentések még arról szóltak, hogy a lövöldöző férfit a rendőrök elfogták. Kristen Ziman azonban közölte, hogy a tettest a rendőrséggel vívott tűzharcban agyonlőtték. Az elkövetőt Gary Martinként azonosítottak.

A rendőrfőnöknő elmondta: Gary Martin 45 éves, és annak a gyárnak a dolgozója volt, amely mellett lövöldözni kezdett. Tettének okára egyelőre nincs magyarázat, de a nyomozás már megindult – tette hozzá.

A sajtókonferencián kiderült: az első dördülések utáni percekben kivonuló rendőrök közül öten megsebesültek, őket kórházban ápolják, egy hatodik rendőrt pedig könnyebb térdsérüléssel elláttak és már haza is engedtek. A sebesültek számáról Ziman rendőrfőnök nem adott tájékoztatást. Megerősítette a korábbi információkat, amelyek szerint valamennyiük állapota stabil.

A sajtókonferencián megjelent J.B. Pritzker Illinois állam demokrata párti kormányzója és Richard Irvin polgármester is. Szégyen, hogy az ilyenfajta lövöldözések mindennaposakká váltak országunkban – hangsúlyozta rövid beszédében a város elöljárója, hozzátéve, hogy a társadalom ezt nem engedheti meg.

Donald Trump elnök – akit Sarah Huckabee Sanders szóvivő korábbi bejelentése szerint azonnal tájékoztattak a történtekről – Twitter-bejegyzésben fejezte ki együttérzését az áldozatoknak és családtagjaiknak. Amerika veletek van – írta az elnök és egyúttal megköszönte a rendőrök áldozatos munkáját is.

Felháborodásának adott hangot és a fegyvereladások korlátozását és szigorítását követelte több amerikai politikus is, köztük Gabby Giffords, aki korábban maga is lövöldözés áldozata volt, vagy Richard Durbin illinois-i demokrata párti szenátor.

Garry Martin a mintegy kétszázezer lelket számláló kisváros ipari negyedében, egy gyár irodaépülete mellett lövöldözött. Az egyik szemtanú felismerte őt, és az ABC televízió helyi szerkesztősége munkatársának elmondta, hogy a férfi a gyár dolgozója volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában