vannak még kérdések

2018.07.20. 15:50

Lübecki buszos késelés: 34 éves férfi volt az elkövető

Egy férfi nyolc embert sebesített meg péntek délután, hárman közepesen súlyos, öten pedig könnyebb sebeket kaptak.

20 July 2018, Germany, Luebeck: Many people are assisted by the police in the suburban district Kuecknitz. Many people have been injured in an act of violence. A man pulled out a gun and attacked the passengers. The alerted drives instantly stopped the bus and opened the doors so the people could escape the attack. Photo: -/TNN/dpa

Tizenketten könnyebben, ketten pedig súlyosan megsebesültek egy távolsági buszon történt késes támadásban a németországi Lübeckben – jelentette pénteken a Bild című német tömeglap.

A lübecki főügyészség korábban azt közölte: a távolsági buszon történt késes támadás elkövetése kapcsán egyelőre semmi sem zárható ki, így a terrorista indíték sem. A Lübecker Nachrichten (LN) című lap értesülései szerint az elkövető egy harmincas évei közepén járó iráni férfi.

Ulla Hingst, a lübecki főügyészség szóvivője pénteken viszont azt mondta, hogy a támadó egy 34 éves német állampolgár, amelyet később a lübecki rendőrség is megerősített.

Twitter-üzenetében a rendőrség hozzátette:

nincs arra utaló jel, hogy a férfi politikailag radikalizálódott volna.

A szóvivő szerint a támadót a busz utasainak sikerült ártalmatlanítaniuk. Az elkövetőt őrizetbe vették. A helyszínre tűzszerészek is kiérkeztek, hogy egy gyanús hátizsákot megvizsgáljanak a járművön.

Legfrissebb értesülések szerint nyolcan sebesültek meg a támadásban, hárman közepesen súlyos, öten pedig könnyebb sebeket kaptak.

Fotó : AFP / TNN / dpa

A busz Lübeck Kücknitz nevű városrészében egy buszmegállónál állt meg, a rendőrök nagy erőkkel vonultak ki, és lezárták a környéket.

„Az utasok sikoltozva ugráltak le a buszról. Szörnyű volt. A tettesnél konyhakés volt”

- mondta el egy helyi lakó a helyi újságnak.

„Az egyik áldozat éppen át akarta adni a helyét egy idős hölgynek, amikor a támadó mellbe szúrta. Vérontás volt”

- nyilatkozott az egyik utas.

Szemtanúk elmondása szerint egyetlen elkövető volt, aki a földre dobta a hátizsákját, majd kést rántott, és a Travemündébe tartó busz utasaira támadt. A busz vezetője azonnal megállította a járművet, kinyitotta az ajtókat, és így az emberek le tudtak menekülni a buszról. Szemtanúk mondták azt is, hogy a földre dobott hátizsák füstölt. Egy szemtanú a lapnak azt is elmesélte, hogy éppen a közelben volt egy járőrautó, és a rendőrök észrevették, hogy mi történik, és a támadót őrizetbe vették.

Cikkünk frissül!

Borítókép: AFP / TNN / DPA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában