Banglades

2019.10.24. 09:54

Tizenhat embert ítéltek halálra Indiában

A bűncselekmény április elején történt, nagy felháborodást okozva országszerte.

Tizenhat embert ítéltek halálra Bangladesben egy tizenéves lány megégetése miatt egy iszlám vallási iskolában – közölte csütörtökön Háfez Ahammad ügyész.

A nők és gyerekek elnyomásával összefüggő bűntényekben eljáró bangladesi bíróság az iskola igazgatóját és 15 bűntársát ítélte halálra.

A bűncselekmény április elején történt a kelet-bangladesi Feni körzetben lévő medreszében, nagy felháborodást okozva országszerte.

Egy 19 éves lány, Nuszrat Dzsanan, azzal vádolta meg a medresze elöljáróját, hogy molesztálta őt. Az iskola két diákja az intézet tetejére hurcolta Dzsanant, és követelte tőle, hogy vonja vissza a vádat. Miután ezt elutasította, öten lelocsolták kerozinnal és meggyújtották. A lány öt napra rá, április 10-én halt meg egy dakkai kórházban.

A gyilkosságot a medresze igazgatója szervezte meg a börtönből. Az igazgatót március végén vették őrizetbe, miután a lány szülei benyújtották ellene a keresetet.

A nyomozás során kiderült, hogy összességében 16 embernek volt köze a brutális gyilkossághoz, és az ügyészség mindnyájuk ellen halálos ítéletet kért. Minden vádlott jelen volt a zsúfolásig megtelt tárgyalóteremben, amikor a bíróság meghozta a halálos ítéletet. Az ítélethozatal idejére szigorú biztonsági intézkedéseket léptettek életbe a törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában